AÍDA PALLARÈS
04/06/2020Les coses com són: hi ha postres que cal fer, com a mínim, un cop a la vida. Sobretot, és clar, si us agrada cuinar. Un bon pastís de Sacher, un pastís de formatge, unes magdalenes casolanes o un bon flam. Quines fareu i quines us falten per fer? Bon profit!
Pastís de Sacher
El pastís de Sacher és, probablement, un dels més populars del món. Tots hem tastat, alguna vegada, aquest pastís austríac que no passa mai de moda. Però quants de vosaltres l'heu fet? Si seguiu aquesta recepta de Gemma Clofent veureu que no és difícil fer-lo. Només necessitareu una mica de paciència. Bon profit!
Flam casolà
És un dels clàssics de la nostra infància, un imprescindible de la nevera que, paradoxalment, no tothom cuina a casa. De variacions n'hi ha moltíssimes –d'orxata, de cafè, de fruites...–, però nosaltres us proposem que cuineu un flam d'ou de tota la vida. Nyam!
Magdalenes casolanes
Les magdalenes són unes de les postres que més fem a casa, un dels dolços més habituals dels aficionats a la cuina. Com que últimament molts de nosaltres optem més pels cupcakes o els muffins, us proposem que cuineu unes magdalenes esponjoses i boníssimes. Ideals per berenar o per sucar en cafè o xocolata! La recepta, com no podia ser d'una altra manera, és del gran Xavier Barriga.
Brownie de xocolata
No hi podia faltar. Aquest clàssic nord-americà entusiasma tots els enamorats de la xocolata negra. Té, com sabem, una textura densa i acostuma a servir-se en trossos petits, ja que sol menjar-se amb les mans, com les galetes. Si sou fans de la xocolata blanca, podeu fer la versió blanca, el blondie, però nosaltres us proposem que feu el clàssic, el de xocolata negra. Per cert: és boníssim acompanyat d'un bon gelat de vainilla.
Pa de pessic de iogurt
Un altre imprescindible de les cuines de casa nostra: el pa de pessic. Fins i tot els menys cuinetes s'animen, de tant en tant, a fer un bon pa de pessic per acompanyar el cafè o menjar amb una presa de xocolata. Tot i que al web del CUINA hi trobareu centenars de receptes de pa de pessic, avui us proposem la més típica: farcit de melmelada. Aquest cop, de gerds. Una recepta de la gran Ada Parellada.
Pastís de formatge
Un altre imprescindible: el pastís de formatge. Hi ha moltes versions d'aquest clàssic de la rebosteria, però nosaltres hem optat per la versió New York Cheesecake, que es fa amb formatge Philadelphia. Al web, però, n'hi trobareu un grapat més, com aquesta sense gluten, aquesta amb xocolata blanca o aquesta amb llimona i figues.
Galetes de mantega
Un altre imprescindible: les galetes. De xocolata, d'avellanes o de mantega, com les que us proposem avui. Són absolutament irresistibles, ja ho veureu. I molt més fàcils de fer del que sembla.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: