Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

Del 2 a l'11 de desembre, Mercat de Nadal a Caldes de Montbui

Torna la cocció de brou termal en l'olla més gran de Catalunya

Cartell del Mercat de Nadal d'enguany

Cartell del Mercat de Nadal d'enguany

El 36è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebra del 2 a l’11 de desembre. Durant 10 dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·len a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn ofereixen diversos productes nadalencs i d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes. Una de les novetats d’aquesta edició és que, durant el primer cap de setmana, les parades també s’instal·laran al llarg del carrer del Pont.

Més de 10.000 litres de brou termal

Durant els 10 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es faran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de brou.

Per elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg de pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols, 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 150 kg de falda de vedella, 20 kg de costella de vedella, 77 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos de pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc i 160 kg de peus de porc.

La degustació del brou termal és gratuïta, i es repartiran les racions fins a exhaurir-ne les existències. La degustació de la carn d’olla té un cost simbòlic d’1 € per evitar el malbaratament alimentari. L’organització recomana portar els gots per reduir l’impacte mediambiental; si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos personalitzats del Mercat de Nadal.

Trobareu tota la informació a www.visteucaldes.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
265CUINA portada

AQUEST NADAL, FES LA TEVA MÀGIA!

  • Idees per a les sobretaules més gurmets
  • Maria Nicolau

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto