Troba la teva recepta

Albert Ortiz, de l’Axol, cuiner de l’any

El xef del restaurant de Cabrils ha rebut el guardó al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Axol

Axol

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona va arrencar, ahir dilluns, atorgant el premi Cuiner de l’Any. I el guanyador ha estat Albert Ortiz, del restaurant Axol, de Cabrils. Ortiz ha passat per les cuines d’El Bulli, El Celler de Can Roca i Arzak, i defensa una cuina clàssica amb tocs de sofisticació, basada en l’herència del seu pare. En el seu cas, afirma, els protagonistes són la cuina de proximitat i la diversió.

Quarta edició
El premi Cuiner de l’Any ha celebrat enguany la quarta edició. Hi optaven Jordi Guillem, de Lo Mam; Anna Maria Tengo, de Can Major; Guillem Oliva, de Monvínic, i Miquel Aldana, del Tresmacarrons, a més del guanyador. Els aspirants van ser escollits perquè representen la nova cuina catalana i fan servir els productes de proximitat basats en el respecte per la terra, segons els organitzadors.

Durant el Fòrum Gastronòmic, que s’acabarà dijous, també s’entregaran els premis Josep Mercader en reconeixement de la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària del país.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto