Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Albert Ortiz, de l’Axol, cuiner de l’any

El xef del restaurant de Cabrils ha rebut el guardó al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Axol

Axol

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona va arrencar, ahir dilluns, atorgant el premi Cuiner de l’Any. I el guanyador ha estat Albert Ortiz, del restaurant Axol, de Cabrils. Ortiz ha passat per les cuines d’El Bulli, El Celler de Can Roca i Arzak, i defensa una cuina clàssica amb tocs de sofisticació, basada en l’herència del seu pare. En el seu cas, afirma, els protagonistes són la cuina de proximitat i la diversió.

Quarta edició
El premi Cuiner de l’Any ha celebrat enguany la quarta edició. Hi optaven Jordi Guillem, de Lo Mam; Anna Maria Tengo, de Can Major; Guillem Oliva, de Monvínic, i Miquel Aldana, del Tresmacarrons, a més del guanyador. Els aspirants van ser escollits perquè representen la nova cuina catalana i fan servir els productes de proximitat basats en el respecte per la terra, segons els organitzadors.

Durant el Fòrum Gastronòmic, que s’acabarà dijous, també s’entregaran els premis Josep Mercader en reconeixement de la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària del país.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto