Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

'Arrels' participa en la transhumància primaveral del delta de l'Ebre

Durant cinc dies, la "Caravana Delta" ha conviscut amb els pastors de la zona i ha culminat amb un àpat a La Casa de Fusta, d'Amposta.

Set artistes han conviscut amb els pastors de l'Ebre

Set artistes han conviscut amb els pastors de l'Ebre

Aquest dijous, 19 de maig, els set artistes nacionals i internacionals que han protagonitzat la Caravana Delta s’han reunit a la Casa de Fusta d’Amposta per relatar l’experiència, després de quatre dies convivint amb ramats de bous braus i vaques acompanyant els ramaders pels antics trams de la transhumància primaveral al Delta de l’Ebre.

El contacte amb l’entorn, la convivència amb els animals i l’experiència de la ramaderia transhumant ha de servir als participants de la Caravana Delta perquè, a la tornada, creïn cadascun una obra artística inspirada en aquesta experiència que connecta la natura i l’art. De fet, la iniciativa ha despertat molt interès no només a les Terres de l’Ebre sinó a tota Catalunya i ha posat el focus a l’entorn rural, per reivindicar-lo com un espai on la creació artística és possible, com també ho estan demostrant altres projectes com la pel·lícula Alcarràs. Alhora, ha volgut posar en valor l’activitat agroramadera i el paper essencial que juga en l’equilibri ecològic dels paisatges del Delta i les Terres de l’Ebre.

Bous al delta de l'Ebre

En aquest sentit, el director d’Arrels, Josep Sucarrats ha destacat que la Caravana Delta “es mira el territori amb una mirada d’avui. No des d’una vessant nostàlgica ni folclòrica, sinó que hem descobert que el món rural és un espai on es pot crear, on es pot pensar, on poden sorgir debats i solucions pel futur. Per a Arrels és molt important aquesta primera acció presencial, perquè hem connectat dos mons que ens interessen molt, el de la pagesia i el de l’art i la creació, que són molt més propers del que sembla”.

Un àpat a La Casa de Fusta

L’equip d’Arrels ha fet cròniques diàries del pas de la Caravana Delta, que podeu llegir a Arrels.info. També s’ha pogut seguir a les xarxes socials amb  l'etiqueta #CaravanaDelta. Aquest dijous, juntament amb un ramat de bous braus, la Caravana Delta ha fet un tram del Camí de l’Encanyissada, a Amposta, i han visitat la Tancada, també a Amposta, un altre ramat de bous. A més, s'ha fet un àpat a La Casa de Fusta amb un menú maridat amb vins de la DO Terra Alta i plats com torradetes d'anguila fumada, ortigues de mar i un arròs seixat de l'estany, entre d'altres.

Arròs Sixat

Abans del dinar, s'ha fet la roda de premsa per explicar la Caravana Delta als mitjans de comunicació. Us deixem la peça que n'ha fet TV3 per als Telenotícies.

 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto