Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La coca del Montgrí, un pa fora de sèrie

Fa gairebé trenta anys que a Can Francès elaboren la popular coca del Montgrí

Pa del Montgrí - Fleca Can Francès

Pa del Montgrí - Fleca Can Francès

Els que l’han tastat, ho tenen (tenim) clar: és el millor pa del món. O gairebé. A Can Francès, una fleca centenària de Torroella de Montgrí, hi elaboren una coca rodona que, pràcticament, ve tallada en porcions: la coca del Montgrí. Fa gairebé trenta anys que la mare d’Anna Cufiñà, actual propietària i cinquena generació de Can Francès, li va demanar al pare que fes un pa per posar a l’aparador. “A la gent li va fer gràcia i, llavors, es van posar a fer proves de farines, diferents fermentacions –l’actual és en fred–, fins que, totalment fruit de la casualitat, van trobar la recepta adequada”, explica Cufiñà.

Un pa cruixent per fora i tou per dins, ideal per compartir, ja que per tallar-lo no es necessita cap ganivet. La clau de l’èxit? “Sempre està a punt. Nosaltres els precuinem i, quan ens els demanen, els posem a coure, de manera que el client sempre s’enduu el pa acabat de fer”, argumenta l'Anna. “I, a més, a l'hora de congelar-lo, aguanta molt bé”, afegeix. Es tracta, això sí, d’un pa d’elaboració lenta: des que el comencen a fer fins que el posen al forn passen vint-i-quatre hores! El resultat, però, val la pena. És espectacular. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: