Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

CUINA us proposa 50 maneres de gaudir d’un estiu gastronòmic únic, al nou número, ja al quiosc!

Hem demanat a 50 gurmets catalans que comparteixin els seus plans per a aquestes vacances amb els nostres lectors

Portada del número 241

Portada del número 241

Que aquest estiu serà diferent a molts estius ja ho sabem. Potser fa mig any teníeu al cap visitar un país llunyà i descobrir-ne els atractius gastronòmics, però, segurament, la covid-19 us ha alterat aquests plans. Cap problema! Al CUINA ens hem proposat gaudir d’un estiu gastronòmic de primera categoria sense anar-nos-en gaire lluny i, per això, en el número de juliol i agost de la revista hi trobareu 50 idees per a un estiu supergastro.

Restaurants, turisme i molt més

No sabem si voleu agafar el cotxe o si preferiu quedar-vos a casa. No sabem si sou més de vi blanc o de vi negre, de platja o de muntanya, de restaurants luxosos o de cuina casolana, però el que sí que sabem és que entre les 50 propostes en trobareu més d’una que us agradarà.

Hem demanat a 50 persones vinculades al món de la gastronomia (periodistes, bloguers, xefs, sommeliers i famosos) que ens expliquin quina és l’activitat gastronòmica que tenen més ganes de fer aquests mesos. Des del llibre sobre el món del vi que ens proposa el tastador Ramon Roset fins a la ruta per les DO Catalanes que farà la periodista Lourdes López, passant per l’escapada al Montseny que farà Carme Ruscalleda i l’àpat al Zuberoa que vol fer Marc Giró, a les pàgines d’aquest número tan especial del CUINA hi trobareu idees per a tots els gustos i butxaques!

I per refrescar-nos, gelats!

L’estiu ens convida a gaudir de les vacances, de sortides i escapades més o menys llunyanes, i si hi ha un fil conductor en tots els plans que podem fer, els gelats no fallen mai, aquests mesos. Fer gelats a casa és més fàcil del que sembla i ho descobrireu a les pàgines de la revista, amb quatre receptes i un reportatge en què us expliquem l’origen d’aquest producte i algunes curiositats que no sabíeu.

A més, en aquest número del CUINA hem fet un recorregut per deu cellers de Mallorca on podreu descobrir i tastar els vins de l’illa, ens hem escapat a la ciutat portuguesa de Porto i hem visitat Carles Gaig a la Torre del Remei, a la Cerdanya, que ha obert les portes aquest juny. Si no us imagineu l’estiu sense preparar un bon arròs, no cal que patiu, perquè també hi trobareu quatre receptes de la costa blanca valenciana i, encara que no puguem viatjar-hi per les restriccions actuals, us proposem que degusteu alguns dels plats més típics de la cuina cajun, al sud dels Estats Units, ben especiats i deliciosos.

A casa i a la platja

El CUINA de juliol i agost tampoc no ens hem oblidat de la cervesa, una de les begudes preferides per passar la calor: hi trobareu una tria de les millors cerveses d’estiu sota el guiatge de Joan Villar-i-Martí. A més, Mar Calpena ens ensenya a fer tres còctels amb herbes.

Per omplir el cistell, en aquest número ens hem decantat pels carbassons, dels quals us descobrim deu secrets; hem anat a recol·lectar mel a Ribes de Freser, i hem comprat productes de proximitat, ecològics i a granel a La Balança, a Vilafranca del Penedès.

Ah! I si sou fanàtics de l’orxata, no us perdeu el Quadern dels bojos, en què us donem les claus per gaudir-ne de la millor manera, just abans de conèixer els secrets més íntims (gastronòmics) de l’actriu Nora Navas.

Com veieu, el CUINA de juliol i agost arriba carregat de propostes, idees, consells i receptes que us faran passar aquest estiu tan especial d’una manera també molt especial, com toca. Tant si decidiu fer alguna (o totes!) de les 50 idees, com si aprofiteu per fer gelats, cuinar arrossos o preparar plats cajuns, com si voleu descobrir els cellers mallorquins, els millors racons gastronòmics de Porto o conèixer botigues i productors nous, ja teniu al quiosc més de 140 pàgines plenes de propostes!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

27 ago

Tast maridatge de formatges i vins de les Vinyes del Convent

Els dies 13 i 27 d’agost, el sommelier Javier Campo dirigirà un tast de formatges i vins...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto