Els pastissers Daniel Jordà i Eric Ortuño s’han imposat avui als prop de 100 participants en el VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
Jordà (Panes Creativos), que ha guanyat en la categoria de panettone clàssic (de fruites), és llicenciat en Belles Arts i tercera generació de forners. Després de molts anys dedicats al món de l’art i de compartir aquesta passió amb la feina diària a l’obrador familiar, va decidir fer de la fleca el banc de proves on abocar tota la seva creativitat. Des d’aleshores, Panes Creativos és un laboratori d’idees on elabora tot tipus de pans destinats a un client exigent que busca propostes de qualitat diferenciades pel seu sabor i creativitat.
Per la seva banda, Eric Ortuño, que ha guanyat en la categoria de millor panettone de xocolata, és xef pastisser i soci fundador de l’escola i pastisseria L’Atelier Barcelona. Va començar la seva carrera l’any 1986 amb el xef Jean François Arnaud com a mestre. Del 1993 al 1997 va ser segon pastisser d’Yves Thuries, un dels pastissers més reconeguts de França. Ja a Barcelona, va ser xef pastisser i cap d’estudis de l’escola d’hostaleria Hofmann des del 2000 fins al 2018. Ha guanyat premis com el Millor Croissant Artesà de Mantega, Millor Pasta de Te Artesana, Millor Coca de Sant Joan de crema i pinyons, i el Fava de Cacau. A més, la pastisseria L’Atelier és reconeguda com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya, entre d’altres.