El 2016, El Rebost del Bages, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, va impulsar la Taula de l’Oli com a acompanyament als productors d’oli de la comarca per donar valor i promocionar les varietats locals i els seus olis singulars.
Amb l’objectiu és donar a conèixer les varietats locals, definir paràmetres de qualitat i promocionar els olis de qualitat al territori, la Taula de l’Oli del Bages està oberta a tots aquells productors d’oli que treballen amb les varietats locals d’oli amb la voluntat de col·laborar i treballar plegats.
En total, són 14 productors bagencs que treballen amb varietats com la corbella, la verdal Manresa i la vera i elaboren olis d’oliva de primera qualitat.
Aquest dissabte els podreu conèixer
Aquest dissabte, 23 de maig, a les 13h, Gerard Birbe, editor de la revista CUINA, i Sergi Càmara, productor, membre de la Taula de l’Oli i tastador del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya, presentaran els olis del Bages a l’Instagram de la revista.
Si ens hi acompanyeu, podreu conèixer quins olis formen part de la Taula de l’Oli del Bages, quins beneficis té aquest producte i les diverses propostes d’oleoturisme que podreu gaudir al Bages tan bon punt s’acabi el confinament.
A més, si esteu interessants en saber què és i com es fa un tast d’oli, esteu de sort, perquè durant la connexió també ho explicarem i Sergi Càmara revelarà els aspectes que hem de tenir en compte a l’hora de degustar un oli i determinar-ne la qualitat. També farà un tast guiat de cinc olis de la Taula de l'Oli del Bages (els podeu comprar en línia seguint l'enllaç de cadascun).
- Mas Oliveras, del Celler Abadal, un oli d'oliva verge extra elaborat amb la varietat Corbella, autòctona del Bages i originària de la zona del Vall del Cardener i el seu entorn
- Arbequina d'Oli Migjorn, un oli d'oliva verge extra produït a 600 metres d'altitud, envoltat de pins i fauna autòctona
- L'oli d'oliva Arbequina verge extra ecològic de Collbaix-Celler El Molí
- L'oli d'oliva verge extra ecològic d'Arbequina i Corbella d'Oller del Mas. Un oli premsat en fred separant les varietats i fent el cupatge un cop s'ha obtingut l'oli net.
- Agneta 1773 Verdal Manresa, d'Obaga de l'Agneta
Acompanyeu-nos, doncs, aquest dissabte, 23 de maig, a les 13h a l’Instagram de Cuina.cat i coneixereu els secrets de l’oli del Bages i podreu resoldre els dubtes que tingueu. Us hi esperem!