Troba la teva recepta

Dues aus amb pedigrí

El Pollastre i Capo del Prat i el Gall del Penedès són els protagonistes de les taules de Nadal

IGP Gall del Penedès

IGP Gall del Penedès

A Catalunya, les aus són protagonistes dels àpats nadalencs i, precisament, tenim dues races que gaudeixen d'IGP: el Gall del Penedès i el Pollastre i Capó del Prat.

Els galls i les gallines del Penedès són robustos i ufanosos, i han fet créixer el prestigi de la raça. A més, la varietat negra del gall i la gallina del Penedès avui és reconeguda amb una IGP per la qualitat excel·lent de la carn, la suavitat, el color i el sabor. Per garantir les condicions perfectes d’aquest gall, tradicionalment se’ls alimenta amb llavors de raïm, ja que el Penedès és una regió vitícola, amb un 80% de superfície agrària destinada al conreu de la vinya. Es deixa que el gall del Penedès creixi al seu ritme, sense accelerar-ne el procés i deixant que adquireixi una immunitat natural. A més, es crien en galliners que disposen d’accés a l’exterior tot l’any, i tot plegat dóna com a resultat un gall més saludable i saborós, perfecte per afegir als guisats, per la melositat i la tendresa que desprèn, amb una carn que també és perfecta per fer rostits a la cassola, amb castanyes o uns bons escaldums.

Pel que fa al Pollastre i Capó del Prat, també conegut com a 'pota blava', és un dels pocs pollastres que hansobreviscut fins avui sense cap mena d’encreuament amb altres races. Per això ha mantingut les característiques morfològiques inicials i s’ha convertit en un aliment exclusiu.

Aquesta reputació ha estat possible gràcies al programa que es va posar en marxa el 1975 per recuperar l’espècie i a l’Associació de Criadors de la Raça Prat, unificada l’any 1985 per garantir-ne les bones condicions de salut.

Actualment, s’ha convertit en una de les espècies més estimades i populars del país, i el reconeixereu pel color ros fosc i les potes blaves, i, també, per la carn melosa, fina i poc greixosa. És el resultat del procés de criança natural del pollastre i capó del Prat, que s’alimenta bàsicament de cereals i es cria en galliners en què no hi pot haver més de vuit aus per metre quadrat. A més, és, amb permís de la carxofa, el producte protagonista de la Fira Avícola del Prat de Llobregat, que se celebra al desembre en aquest municipi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jun

(R)Evolució a la cuina: la revolució del pa

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai - 21 jun

Jornades del Llagostí d'Alcanar 2019

Valorat i conegut arreu, durant un mes, el llagostí de l'Ebre serà el protagonista de les taules dels...

22 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

22-23 jun

Beach Market a l'hostal Empúries

L'Hostal Empúries celebra, per primera vegada, una edició de mercat a primera línia de mar, amb...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto