Troba la teva recepta

Dues aus amb pedigrí

El Pollastre i Capo del Prat i el Gall del Penedès són els protagonistes de les taules de Nadal

IGP Gall del Penedès

IGP Gall del Penedès

A Catalunya, les aus són protagonistes dels àpats nadalencs i, precisament, tenim dues races que gaudeixen d'IGP: el Gall del Penedès i el Pollastre i Capó del Prat.

Els galls i les gallines del Penedès són robustos i ufanosos, i han fet créixer el prestigi de la raça. A més, la varietat negra del gall i la gallina del Penedès avui és reconeguda amb una IGP per la qualitat excel·lent de la carn, la suavitat, el color i el sabor. Per garantir les condicions perfectes d’aquest gall, tradicionalment se’ls alimenta amb llavors de raïm, ja que el Penedès és una regió vitícola, amb un 80% de superfície agrària destinada al conreu de la vinya. Es deixa que el gall del Penedès creixi al seu ritme, sense accelerar-ne el procés i deixant que adquireixi una immunitat natural. A més, es crien en galliners que disposen d’accés a l’exterior tot l’any, i tot plegat dóna com a resultat un gall més saludable i saborós, perfecte per afegir als guisats, per la melositat i la tendresa que desprèn, amb una carn que també és perfecta per fer rostits a la cassola, amb castanyes o uns bons escaldums.

Pel que fa al Pollastre i Capó del Prat, també conegut com a 'pota blava', és un dels pocs pollastres que hansobreviscut fins avui sense cap mena d’encreuament amb altres races. Per això ha mantingut les característiques morfològiques inicials i s’ha convertit en un aliment exclusiu.

Aquesta reputació ha estat possible gràcies al programa que es va posar en marxa el 1975 per recuperar l’espècie i a l’Associació de Criadors de la Raça Prat, unificada l’any 1985 per garantir-ne les bones condicions de salut.

Actualment, s’ha convertit en una de les espècies més estimades i populars del país, i el reconeixereu pel color ros fosc i les potes blaves, i, també, per la carn melosa, fina i poc greixosa. És el resultat del procés de criança natural del pollastre i capó del Prat, que s’alimenta bàsicament de cereals i es cria en galliners en què no hi pot haver més de vuit aus per metre quadrat. A més, és, amb permís de la carxofa, el producte protagonista de la Fira Avícola del Prat de Llobregat, que se celebra al desembre en aquest municipi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto