Troba la teva recepta

Dues aus amb pedigrí

El Pollastre i Capo del Prat i el Gall del Penedès són els protagonistes de les taules de Nadal

IGP Gall del Penedès

IGP Gall del Penedès

A Catalunya, les aus són protagonistes dels àpats nadalencs i, precisament, tenim dues races que gaudeixen d'IGP: el Gall del Penedès i el Pollastre i Capó del Prat.

Els galls i les gallines del Penedès són robustos i ufanosos, i han fet créixer el prestigi de la raça. A més, la varietat negra del gall i la gallina del Penedès avui és reconeguda amb una IGP per la qualitat excel·lent de la carn, la suavitat, el color i el sabor. Per garantir les condicions perfectes d’aquest gall, tradicionalment se’ls alimenta amb llavors de raïm, ja que el Penedès és una regió vitícola, amb un 80% de superfície agrària destinada al conreu de la vinya. Es deixa que el gall del Penedès creixi al seu ritme, sense accelerar-ne el procés i deixant que adquireixi una immunitat natural. A més, es crien en galliners que disposen d’accés a l’exterior tot l’any, i tot plegat dóna com a resultat un gall més saludable i saborós, perfecte per afegir als guisats, per la melositat i la tendresa que desprèn, amb una carn que també és perfecta per fer rostits a la cassola, amb castanyes o uns bons escaldums.

Pel que fa al Pollastre i Capó del Prat, també conegut com a 'pota blava', és un dels pocs pollastres que hansobreviscut fins avui sense cap mena d’encreuament amb altres races. Per això ha mantingut les característiques morfològiques inicials i s’ha convertit en un aliment exclusiu.

Aquesta reputació ha estat possible gràcies al programa que es va posar en marxa el 1975 per recuperar l’espècie i a l’Associació de Criadors de la Raça Prat, unificada l’any 1985 per garantir-ne les bones condicions de salut.

Actualment, s’ha convertit en una de les espècies més estimades i populars del país, i el reconeixereu pel color ros fosc i les potes blaves, i, també, per la carn melosa, fina i poc greixosa. És el resultat del procés de criança natural del pollastre i capó del Prat, que s’alimenta bàsicament de cereals i es cria en galliners en què no hi pot haver més de vuit aus per metre quadrat. A més, és, amb permís de la carxofa, el producte protagonista de la Fira Avícola del Prat de Llobregat, que se celebra al desembre en aquest municipi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

05 des

VI Jornades Gastronòmiques del Brou a Menorca

Per sisè any consecutiu, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries organitza "El...

07 des

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

22 nov - 08 des

VII Jornades Gastronòmiques del Romesco

Del 22 de novembre al 8 de desembre, Cambrils celebra una nova edició de les Jornades Gastronòmiques...

08 des

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

Portada 234 Neta

SNACKS DE NADAL PER COMENÇAR BÉ EL GRAN DINAR DE L'ANY

  • Més enllà de Sant Esteve
  • Quan no canviar és l'opció transgressora

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto