Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El 6 d'octubre us esperem a Manlleu!

Torna el Dia CUINA en el marc de la Fira Porc i Cervesa de la població osonenca

Dia CUINA

Dia CUINA

Des de fa set anys, els lectors del CUINA teniu una cita amb tots nosaltres en el Dia CUINA, en què podeu participar en diverses activitats gastronòmiques de primera categoria i compartir un dia ben especial. Enguany, la cita és el 6 d'octubre i el lloc, com és habitual des de ja fa uns quants anys, és Manlleu, on se celebra la Fira Gastronòmica Porc i Cervesa entre el 5 i el 7 d'octubre. 

Les activitats gastronòmiques més destacades del DIA CUINA d’enguany son el 7è concurs de receptes per a bloguers gastronòmics, el maridatge d’embotits amb cervesa i el 3r concurs de cerveses artesanes de la fira. Amb aquest concurs es vol premiar i donar relleu als productors cervesers que aposten per la fira i hi són presents, i es convoca amb l’objectiu d’incentivar que els productors arrisquin amb noves propostes a cada edició, ampliant i millorant l’oferta de cerveses de la fira als visitants. La revista CUINA i un jurat format per experts i organitzadors del Barcelona Beer Festival donarà un premi a la cervesa més tradicional o clàssica i un altre a la més innovadora i rellevant de la fira.

Un cap de setmana carregat d'activitats

La fira obrirà les portes divendres 5 d’octubre, a les 17 h, i durant tot el cap de setmana hi haurà degustació i venda de productes del porc, plats preparats d’embotits i cerveses artesanes de qualitat que els visitants podran tastar a la carpa menjador i a les terrasses de la fira o bé passejant i gaudint de les desfilades de moda, concerts i espectacles que complementen la festa.

A més, durant tot el cap de setmana de la fira es poden tastar diferents cerveses artesanes, nacionals i d’importació, i aprendre’n el procediment d’elaboració, el maridatge i l’especialitat i propietats de cadascuna. A la fira, s’hi podran tastar, també, diverses cerveses naturals i cerveses ecològiques catalanes. Durant el cap de setmana els visitants de la ciutat podran gaudir de les Jornades gastronòmiques de porc i cervesa, uns menús especials amb plats de cuina amb porc i maridats amb cerveses artesanes que els restaurants de Manlleu oferiran als seus establiments, complementant l’oferta gastronòmica amb propostes innovadores.

Per a tota la família

Algunes de les activitats més destacades de la fira són aquestes:

  • Matança del porc i elaboració d'embotits en directe. Els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu ofereixen cada any aquest espectacle gastronòmic, a través del qual els visitants poden veure com es feia l’elaboració d’embotits i altres productes tradicionals a la masia: carn i botifarra de perol, bull, botifarra negra, morro fregit... La matança del porc i l’elaboració d’embotits es podrà veure el dissabte a partir les 17 h i el diumenge, de 9.30 a 14 h. 
  • Els cracks de la cuina. L’espai del Mercat Municipal enguany comptarà amb una zona dedicada als més petits de la casa, on es faran diversos tallers de cuina i d’elaboració d’embotits adreçats a nens i nenes.
  • L’Aula del Gust. En aquest espai pensat perquè els gormands puguin tastar nous productes i gaudir de 'delicatessen', hi tenen lloc diversos tastos guiats de cerveses artesanes nacionals i d’importació, maridatges amb cervesa i porc, tastos d’embotits selectes i de qualitat, degustacions de plats preparats, xerrades sobre el procediment cerveser artesà, i molt més. Com a novetat d’enguany destaquem el tast de cerveses artesanes internacionals, selecció especial de la Microcervesera, guiat per Ivan Hermosilla; el tast i maridatge de productes i cerveses artesanes de la Xarxa de productors de la Terra, guiat per Carme Gasull, i el tast de les llonganisses guanyadores del 2n Concurs Nacional de Llonganisses Artesanes. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto