Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El 6 d'octubre us esperem a Manlleu!

Torna el Dia CUINA en el marc de la Fira Porc i Cervesa de la població osonenca

Dia CUINA

Dia CUINA

Des de fa set anys, els lectors del CUINA teniu una cita amb tots nosaltres en el Dia CUINA, en què podeu participar en diverses activitats gastronòmiques de primera categoria i compartir un dia ben especial. Enguany, la cita és el 6 d'octubre i el lloc, com és habitual des de ja fa uns quants anys, és Manlleu, on se celebra la Fira Gastronòmica Porc i Cervesa entre el 5 i el 7 d'octubre. 

Les activitats gastronòmiques més destacades del DIA CUINA d’enguany son el 7è concurs de receptes per a bloguers gastronòmics, el maridatge d’embotits amb cervesa i el 3r concurs de cerveses artesanes de la fira. Amb aquest concurs es vol premiar i donar relleu als productors cervesers que aposten per la fira i hi són presents, i es convoca amb l’objectiu d’incentivar que els productors arrisquin amb noves propostes a cada edició, ampliant i millorant l’oferta de cerveses de la fira als visitants. La revista CUINA i un jurat format per experts i organitzadors del Barcelona Beer Festival donarà un premi a la cervesa més tradicional o clàssica i un altre a la més innovadora i rellevant de la fira.

Un cap de setmana carregat d'activitats

La fira obrirà les portes divendres 5 d’octubre, a les 17 h, i durant tot el cap de setmana hi haurà degustació i venda de productes del porc, plats preparats d’embotits i cerveses artesanes de qualitat que els visitants podran tastar a la carpa menjador i a les terrasses de la fira o bé passejant i gaudint de les desfilades de moda, concerts i espectacles que complementen la festa.

A més, durant tot el cap de setmana de la fira es poden tastar diferents cerveses artesanes, nacionals i d’importació, i aprendre’n el procediment d’elaboració, el maridatge i l’especialitat i propietats de cadascuna. A la fira, s’hi podran tastar, també, diverses cerveses naturals i cerveses ecològiques catalanes. Durant el cap de setmana els visitants de la ciutat podran gaudir de les Jornades gastronòmiques de porc i cervesa, uns menús especials amb plats de cuina amb porc i maridats amb cerveses artesanes que els restaurants de Manlleu oferiran als seus establiments, complementant l’oferta gastronòmica amb propostes innovadores.

Per a tota la família

Algunes de les activitats més destacades de la fira són aquestes:

  • Matança del porc i elaboració d'embotits en directe. Els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu ofereixen cada any aquest espectacle gastronòmic, a través del qual els visitants poden veure com es feia l’elaboració d’embotits i altres productes tradicionals a la masia: carn i botifarra de perol, bull, botifarra negra, morro fregit... La matança del porc i l’elaboració d’embotits es podrà veure el dissabte a partir les 17 h i el diumenge, de 9.30 a 14 h. 
  • Els cracks de la cuina. L’espai del Mercat Municipal enguany comptarà amb una zona dedicada als més petits de la casa, on es faran diversos tallers de cuina i d’elaboració d’embotits adreçats a nens i nenes.
  • L’Aula del Gust. En aquest espai pensat perquè els gormands puguin tastar nous productes i gaudir de 'delicatessen', hi tenen lloc diversos tastos guiats de cerveses artesanes nacionals i d’importació, maridatges amb cervesa i porc, tastos d’embotits selectes i de qualitat, degustacions de plats preparats, xerrades sobre el procediment cerveser artesà, i molt més. Com a novetat d’enguany destaquem el tast de cerveses artesanes internacionals, selecció especial de la Microcervesera, guiat per Ivan Hermosilla; el tast i maridatge de productes i cerveses artesanes de la Xarxa de productors de la Terra, guiat per Carme Gasull, i el tast de les llonganisses guanyadores del 2n Concurs Nacional de Llonganisses Artesanes. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: