Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Mercat del Lleó de Girona fa 75 anys

Un sopar homenatja els paradistes de tots els temps

Mercat del Lleó, Girona

Mercat del Lleó, Girona

El Mercat del Lleó de Girona celebra 75 anys d'història el dissabte 5 d'octubre, i per això es farà un sopar per celebrar-ho tant per als treballadors del mercat com per als clients. El sopar tindrà lloc en una carpa situada a la plaça de Salvador Espriu i constarà de fideuada com a primer plat, vedella amb bolets de segon, i pastís d'aniversari de postres. Les entrades per assistir-hi es poden comprar a la Parada 20 (Sabors) del mercat.

La cirereta del pastís la posarà l'Orquestra Maribel, que farà el seu penúltim concert de la temporada al costat del munument del Lleó, la zona on habitualment es munten les parades dels pagesos, per cloure l'acte.

L'Ajuntament ha organitzat aquest acte com a homentage als paradistes que han exposat al llarg d'aquests anys al mercat i té l'objectiu de posar en valor el producte de proximitat i generar un punt de trobada entre els gironins i les gironines.

75 anys d'història

L'origen d'aquest mercat gironí es remunta a l'edat mitjana, però va ser a partir del segle XVIII quan es va establir un mercat setmanal a la plaça de les Cols, que posteriorment donaria origen al mercat municipal. El 3 de novembre de 1944, es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments i el 15 de novembre es va iniciar la venda al públic. 

En els últims 30 anys s'han fet diverses reformes a l'espai, com la del 1982, en què es van remodelar les parades interiors; la del 1985, quan es va inaugurar el pàrquing soterrat a la plaça Calvet i Rubalcaba, o la del 1993, en què es van substituir la coberta, les cambres frigorífiques, les obertures i els subministraments. L'última reforma significativa es va fer el 2009, quan el cuiner Joan Roca va inaugurar l'Aula Gastronòmica.

Al mateix temps, l'entitat ha adoptat diversos canvis per modernitzar-se: el 2015, conjuntament amb l'Ajuntament i altres entitats, es va iniciar un projecte per aprofitar el menjar sobrant i destinar-lo a finalitats socials, i el 2017 l'empresa FrescMarket va crear un web per facilitar la compra des de casa. A més a més, en els últims cinc anys han obert més punts de venda.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

15 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto