Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Es presenta a Tortosa la Festa de les Revistes

Se celebra el 3 de maig i inclou demostracions de cuina sefardita

Els abanderats de Tortosa

Els abanderats de Tortosa

Després de l'èxit del II Dia CUINA que vam celebrar el setembre de 2013,  el CUINA se'n va a Tortosa el dissabte 3 de maig amb uns acompanyants excepcionals: les revistes SÀPIENS i DESCOBRIR. Totes tres han organitzat activitats lúdiques i festives gratuïtes pensades per a tots els públics, a les quals podreu assistir lliurement, sense necessitat de fer reserva prèvia. 

Les activitats del dia s'han presentat aquesta mateixa setmana. Es tracta d'un programa que inclou conferències, visites guiades, demostracions gastronòmiques, rutes fotogràfiques, actuacions musicals, etc., amb l’objectiu “d’aprofitar sinergies per promocionar la marca Tortosa”, segons va explicar el regidor de Turisme, Alfredo Ferré, en la roda de premsa. 

La directora de la revista SÀPIENS, Clàudia Pujol, va explicar que portaran alguns dels millors historiadors per parlar de ‘La ciència en el Renaixement’, que introduirà el període històric de més esplendor de la ciutat, i de ‘La Disputa de Tortosa’, el debat teològic entre cristians i jueus que va suposar l’inici de la fi de les comunitats jueves a casa nostra ara fa exactament 600 anys.

Per la seva banda, el director del DESCOBRIR, Joan Morales, va recomanar la ruta que farà el fotògraf Vicent Pellicer per un tram de la Via Verda i la xerrada sobre astronomia de Manel Sòria. Per Morales, la Festa de les Revistes “és una bona oportunitat per projectar a la resta de Catalunya els atractius de la ciutat en concret i el territori en general.”

Des del CUINA, les activitats que us hem preparat per aquest dia tan especial inclouen una demostració de cuina sefardita al mercat a càrrec de Núria Bàguena, de 12 a 13 h, per anar obrint gana. I, a la tarda, a les 17 h, no us perdeu la 'masterclass' sobre cuina sefardita reservada a professionals a càrrec de Núria Bàguena a l'Escola de Cuina de Tortosa. 

Si us animeu a venir, també hem preparat, amb la col·laboració de l'Ajuntament, diferents paquets turístics perquè us pugueu allotjar el cap de setmana a Tortosa. Us hi esperem!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto