Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Garrotxa, de Formatges Muntanyola, premiat com a millor formatge semicurat de cabra del món

Ha obtingut el guardó a l'edició d'enguany dels World Cheese Awards

El Garrotxa ha rebut una medalla d'or

El Garrotxa ha rebut una medalla d'or

Formatges Muntanyola, que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola (Bages), ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món. Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les, al Regne Unit, i en el qual han competit més de 4.000 formatges de 42 països.

El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze. El Garrotxa és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn una aroma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar. Pel que fa al Lúpulus, el formatge que s’ha endut la medalla de bronze, està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l’escorça es renta amb cervesa.

No és la primera vegada que Formatges Muntanyola és premiada als World Cheese Awards. En reiterades edicions ja ho han estat, i el seu Blau de Cabra també va obtenir l’or com el millor del món. Recentment, Formatges Muntanyola també ha estat reconeguda dins del món ramader pel valor genètic del seu ramat de cabres, que apareixen al tercer lloc en el rànquing de referència de cabres murcianogranadines Caprigran.

Formatges Muntanyola elabora 13 referències de formatge artesà amb quatre varietats de llet –cabra, búfala, vaca i ovella– a la finca Urpina, situada al terme de Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la fundació AMPANS, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: