Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

El Gastronomic Forum Barcelona 2022 escalfa motors

Joan Roca, Quique Dacosta i el germans Torres són alguns dels convidats confirmats al saló, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre

Un moment del Gastronomic Forum Barcelona 2021

Un moment del Gastronomic Forum Barcelona 2021

Grans xefs del panorama gastronòmic ja han confirmat la seva participació a l'edició d'enguany de Gastronomic Forum Barcelona, ​​que se celebrarà del 7 al 9 de novembre de 2022, al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, sota el lema 'Darrere de la cuina'. Enguany, el saló abordarà el que passa als restaurants més enllà dels fogons, a més de tendències com la posada en valor de la cuina clàssica, la promoció del talent professional i les propostes gastronòmiques basades en vegetals.

El Gastronomic Forum té a punt un programa d'activitats que inclou classes magistrals, sessions temàtiques, tasts i presentacions amb la participació de xefs de renom d'arreu del país i de tot el món.

Gastronomic Forum Barcelona 2022

Reivindicant els clàssics

Un dels grans temes en què el certamen posarà èmfasi serà el retorn als grans clàssics del receptari de l'alta cuina, amb xefs com Jordi Vilà, del restaurant Alkimia (Barcelona) i Albert Boronat, del restaurant Ambassade (Llívia, Girona), entre d'altres. Així, als tallers es podrà assistir a classes magistrals per aprendre els secrets del millor 'paté en croûte' o de la 'poularda demi-deuil', per esmentar dos exemples d'una època daurada que torna amb força.

La millor cuina vegetal del món
A més a més, el 8 de novembre el saló acollirà per primera vegada la celebració del WS Award Show, la cerimònia de lliurament dels guardons amb què We're Smart® World (WSW) –organització de referència mundial de la cuina basada en fruites i verdures– premia els millors restaurants del planeta en aquesta categoria.

El xef René Mathieu, de La Distillerie (Luxemburg) i Xavier Pellicer, del restaurant homònim (Barcelona) participaran a la gala, juntament amb guanyadors d'edicions anteriors, com l'activista vegà Tobias Lenaerts (autor del blog 'The Vegan Strategist') i Pietro Leemann, xef del restaurant Joia (Milà, Itàlia).

Xavier Pellicer al Gastronomic Forum Barcelona 2021

Vi i dolços

El vi i la rebosteria seran altres grans pilars de Gastronomic Forum Barcelona 2022. L'àrea Fòrum Vi acollirà tasts i presentacions a càrrec de sommeliers, enòlegs i diversos experts; així com una nodrida representació de cellers de les DO catalanes reunits per l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi). Per la seva banda, a l'espai Fòrum Dolç, s'organitzaran, a més de diversos tallers i demostracions, la final de la VII edició del reconegut Campionat d'Espanya de Panettone Artesà, a càrrec del Gremi de Pastisseria de Barcelona, ​​i la VII edició d'Espai Sucre The best Dessert al millor cuiner de postres de restaurant.

Altres guardons que també repetiran aquesta propera edició són els Premis Cuiner 2022, que designen els cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat, valoren i fan difusió de les produccions ecològiques; els Premis Josep Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana, i els Premis InnoForum, que distingeixen la innovació en gastronomia a través de quatre categories: producte més innovador, producte més sostenible, embolcall més creatiu i sabor més original.

Gastronomic Forum 2021

A més, el Gastronomic Forum Barcelona acollirà altres iniciatives d'interès per als visitants, com la presentació de la quarta edició de la guia d'establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, o el veredicte del Plat Favorit dels Catalans, atorgat per la revista CUINA al més votat pels seus lectors entre els dotze esmorzars de forquilla més típics del país.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 261

UN ESTIU PER MENJAR-TE'L

  • Plats del mes
  • Mariano Gonzalvo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto