Grans xefs del panorama gastronòmic ja han confirmat la seva participació a l'edició d'enguany de Gastronomic Forum Barcelona, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre de 2022, al palau 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, sota el lema 'Darrere de la cuina'. Enguany, el saló abordarà el que passa als restaurants més enllà dels fogons, a més de tendències com la posada en valor de la cuina clàssica, la promoció del talent professional i les propostes gastronòmiques basades en vegetals.
El Gastronomic Forum té a punt un programa d'activitats que inclou classes magistrals, sessions temàtiques, tasts i presentacions amb la participació de xefs de renom d'arreu del país i de tot el món.
Reivindicant els clàssics
Un dels grans temes en què el certamen posarà èmfasi serà el retorn als grans clàssics del receptari de l'alta cuina, amb xefs com Jordi Vilà, del restaurant Alkimia (Barcelona) i Albert Boronat, del restaurant Ambassade (Llívia, Girona), entre d'altres. Així, als tallers es podrà assistir a classes magistrals per aprendre els secrets del millor 'paté en croûte' o de la 'poularda demi-deuil', per esmentar dos exemples d'una època daurada que torna amb força.
La millor cuina vegetal del món
A més a més, el 8 de novembre el saló acollirà per primera vegada la celebració del WS Award Show, la cerimònia de lliurament dels guardons amb què We're Smart® World (WSW) –organització de referència mundial de la cuina basada en fruites i verdures– premia els millors restaurants del planeta en aquesta categoria.
El xef René Mathieu, de La Distillerie (Luxemburg) i Xavier Pellicer, del restaurant homònim (Barcelona) participaran a la gala, juntament amb guanyadors d'edicions anteriors, com l'activista vegà Tobias Lenaerts (autor del blog 'The Vegan Strategist') i Pietro Leemann, xef del restaurant Joia (Milà, Itàlia).
Vi i dolços
El vi i la rebosteria seran altres grans pilars de Gastronomic Forum Barcelona 2022. L'àrea Fòrum Vi acollirà tasts i presentacions a càrrec de sommeliers, enòlegs i diversos experts; així com una nodrida representació de cellers de les DO catalanes reunits per l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi). Per la seva banda, a l'espai Fòrum Dolç, s'organitzaran, a més de diversos tallers i demostracions, la final de la VII edició del reconegut Campionat d'Espanya de Panettone Artesà, a càrrec del Gremi de Pastisseria de Barcelona, i la VII edició d'Espai Sucre The best Dessert al millor cuiner de postres de restaurant.
Altres guardons que també repetiran aquesta propera edició són els Premis Cuiner 2022, que designen els cuiners emergents que utilitzen productes de proximitat, valoren i fan difusió de les produccions ecològiques; els Premis Josep Mercader, que reconeixen la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura culinària catalana, i els Premis InnoForum, que distingeixen la innovació en gastronomia a través de quatre categories: producte més innovador, producte més sostenible, embolcall més creatiu i sabor més original.
A més, el Gastronomic Forum Barcelona acollirà altres iniciatives d'interès per als visitants, com la presentació de la quarta edició de la guia d'establiments de proximitat que impulsa Slow Food Barcelona, o el veredicte del Plat Favorit dels Catalans, atorgat per la revista CUINA al més votat pels seus lectors entre els dotze esmorzars de forquilla més típics del país.