Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La primera gelateria ZERO WASTE d'Europa és a Barcelona

Nou anys després d'obrir, la gelateria Bodevici s'ha convertit en la primera d'Europa a garantir una compra sostenible, sense generar residus

Gelat bodevici

Gelat bodevici

Cap residu, completament sostenible, total cura del medi ambient. Aquesta és la fita que ha assolit la gelateria Bodevici, situada al cor del barri de Gràcia, que s'ha convertit en la primera gelateria ZERO WASTE d'Europa. Oberta al maig de 2011 com la primera gelateria ecològica de l'Estat espanyol, la conscienciació pel medi ambient de Bodevici ha anat un pas més enllà i ha esdevingut la primera d'Europa que ofereix una experiència 100% sostenible, és a dir, sense generar cap tipus de residu plàstic. 

El fundador de Bodevici, Jordi Rivera, explica que "volem contribuir a salvar el nostre planeta, facilitant les pràctiques de producció i de consum que tenen en compte els recursos naturals, la reutilització de materials i la reducció de residus". El terme zero waste implica frenar l'augment de deixalles que destrueixen els ecosistemes i fan malbé el planeta. Bodevici és una oportunitat única, sostenible i a l'abast de tothom per gaudir d'un gelat, tot col·laborant amb el planeta.

Per convertir-se en una gelateria sense residusBodevici ha substituït els envasos d'un sol ús per alternatives més sostenibles com les terrines comestibles, els gots de bambú reutilitzables, canyetes de tres tipus també reutilitzables, tovallons de cotó o closques de coco, entre d'altres. I, tal com explica el mateix Rivera, això, lluny de suposar un cost extra, esdevé un estalvi per al client: "el client acaba pagant menys si decideix triar un envàs reutilitzable i retornable, concretament s’estalviarà 0,10 € en cada compra amb el nou concepte zero waste".

Al marge de gelats, Bodevici comercialitza també altres productes com l'orxata o el te kombutxa, tots productes de proximitat, ecològics o vegans i que segueixen sempre els quatre pilars de la gelateria catalana: ecologia, sostenibilitat, qualitat i honestedat. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto