Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Le Gruyère AOP és el millor formatge del món 2022

El formatge suís s'imposa entre més de 4.000 lactis als World Cheese Awards

Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP

La 34a edició dels premis World Cheese Awards, el concurs de formatges més gran del món, ha batut rècords en aquesta edició, amb una participació de 4.434 formatges procedents de més de 40 països. I, entre tots ells, Le Gruyère AOP ha estat escollit com el millor formatge del món del 2022.

Milers de formatges diferents, de totes les formes, mides i colors, s'envien des d'arreu del món per ser jutjats en un sol dia per equips d'experts formatgers, compradors, detallistes i periodistes gastronòmics per identificar i guardonar el millor. Cada equip s'encarrega d'una taula amb uns 40 productes diferents, dels quals valoren aspectes com l'escorça, el cos del formatge, el color, la textura, la consistència i, el més important, el sabor.

96 taules de tast

En aquesta edició, hi va haver un total de 96 taules diferents, fet que suposa més de 4.300 formatges participants. De tots ells, se'n classifiquen tres com a or, plata i bronze, i un més, al qual s'atorga la categoria 'súper or' i que és l'únic que passa a la següent fase del concurs, en què un jurat d'experts reconeguts internacionalment tria quin és el millor dels millors.

En aquesta ocasió, set dels formatges als quals es va atorgar la categoria 'súper or' procedien de la DOP Le Gruyère. De tots ells, van triar com a guanyador Le Gruyère AOP Rèserve, de la formatgeria Vordefultigen i madurat per Gourmino.

Del cantó de Friburg
Le Gruyère AOP procedeix de la regió homònima de Gruyère, al cantó de Friburg (Suïssa), i s'elabora des de l'any 1115 seguint antigues tradicions d'una manera totalment artesana. La llet ha de procedir d'un radi màxim de 20 quilòmetres i s'ha de fer servir com a màxim 18 hores després de la munyida. Actualment, Le Gruyère AOP es produeix en unes 185 formatgeries situades a la part occidental de Suïssa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: