Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Mercè 2022 acull la segona edició de 'Terra i gust', la Festa de l'Alimentació Sostenible

Del 23 al 25 de setembre, a la ronda de Sant Antoni tindrà lloc una fira amb 14 restaurants de Barcelona que aposten per la gastronomia responsable

'Terra i gust' se celebra coincidint amb les Festes de la Mercè

'Terra i gust' se celebra coincidint amb les Festes de la Mercè

La segona edició de la Festa de l’Alimentació Sostenible convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més conscient i amb propostes de qualitat que posen en valor els aliments de proximitat i saludables, les persones que els elaboren i la cura del planeta amb pràctiques sostenibles. L’activitat és organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Slow Food Barcelona i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat.

Què s’hi podrà tastar?
A l’espai de gastronomia es podrà trobar una oferta variada de productes, plats i begudes elaborats amb productes ecològics, de proximitat i de temporada (amb una proposta de fins a catorze platets a un preu de 5 €). D’aquesta manera, es té cura de la salut del planeta sense deixar de banda el plaer del bon menjar, en un espai gastronòmic on s’oferirà bon menjar, saludable i sostenible, amb diverses propostes de restauració que aposten en els seus plats i elaboracions per productes fets amb amor i que alhora tenen cura pel medi ambient.

4 Contracorrent baja

En l’edició d’enguany, hi participaran Bistrot Levante, Casa Amalia 1950, Casa Xica, Contracorrent, El Filete Ruso, Green Leka, Happy Foods, Mescladís, Monocrom, Papagayo, Piel de Gallina, Rasoterra i Zaza Cuina i Vi. Xemei participa com a representant de la cuina de Roma, la ciutat convidada a la Festa Major 2022. L’espai de begudes, amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival (BBF), ha seleccionat quatre productors de cerveses artesanes amb productes de proximitat. També hi haurà un espai de vins naturals, amb L’Olivera (Can Calopa); i en les propostes sense alcohol, podreu tastar kombutxa ecològica. Cal destacar la presència de quatre petits productors que oferiran tastos de formatges, olis i carns ecològiques.

msg 332906876 113234

Com s’hi pot participar?
A l’espai d’activitats, gratuïtes durant els tres dies, hi haurà tallers per a tota la família, exposicions i xerrades per descobrir el món de la gastronomia amb una mirada respectuosa envers el medi ambient i amb els productors que tenen cura dels aliments que consumim, parlant de consum responsable, reciclatge i sostenibilitat ambiental. Entre les entitats i les institucions col·laboradores amb ‘Terra i gust’, coordinades per Espai Consum Responsable, hi trobem l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Associació Vida Sana, Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, Coordinadora de Mercats de Pagès, Coòpolis - Cercle de Transició Agroecològica i Consum, i IAAC-(Projecte Foodshift 2030), Solucions Socials Sostenibles SCCL i Botiga Bon Cor.

msg 332906876 113206

Una aposta per la sostenibilitat
‘Terra i gust’ és un projecte que aposta per l’agricultura local i la conservació del territori com a referent diferenciador, alhora que fomenta l’economia local i la reducció de residus. Una festa que reivindica tant la sostenibilitat pel planeta com la del producte, i que posa també el focus en el vessant social, contractant personal procedent d’escoles d’hostaleria i d’escoles de formació que treballen amb col·lectius en risc d’exclusió social. En l’edició d’enguany, l’organització de ‘Terra i gust’ ha signat un conveni de col·laboració amb Mescladís, una entitat arrelada a la ciutat i referent en la cohesió social. L’acció s’emmarca en l’estratègia d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat, amb horitzó el 2030, que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.

Més informació a: http://www.alimentaciosostenible.barcelona/terraigust

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: