Michel Bras ha estat guardonat amb el primer premi Andorra Taste Award que s'ha lliurat durant la celebració del Congrés Internacional de Gastronomia d'Alta Muntanya, a Andorra.
Quan ha pujat a l’escenari a recollir el guardó, Bras ha volgut agrair “no tant pel premi, que no m’interessen, sinó per la idoneïtat d’aquest congrés. La cuina de muntanya és cuina actual i futura, perquè és la més sostenible, la que més aprofita els aliments”. I ha volgut aprofundir en això: “La cuina de muntanya és respecte, és connexió amb la naturalesa, contra la que no podem fer trampes. Hem de tornar a les estacions, a escoltar el camp, i la gent de muntanya sap com fer-ho”.
Contra el malbaratament
Durant el discurs d'acceptació del premi, Bras també s'ha pronunciar per demanar la fi del malbaratament alimentari, “cosa que no feia la meva mare quan ens cuina a casa. S’aprofitava tot. Hem de tornar a aquesta línia, sobretot perquè la cuina és amor pels altres, és felicitat”.
El francès ha acabat el seu discurs felicitant a als organitzadors i a Andorra per la celebració d’aquest congrés, però els n'ha demanat un altre: “Suggereixo un congrés on es parli de l’alimentació quotidiana, de la de casa, la que incumbeix a persones grans o a persones amb discapacitats”.