Els viticultors de Mas Estela, Mas Perafita de Martín Faixó i Mas Marés d’Espelt s’han unit per promocionar el terreny i el vi
Els tres cellers de vinyes ecològiques situats al Parc Natural de Cap de Creus –Mas Estela, Mas Perafita de Martín Faixó i Mas Marés d’Espelt– s’han unit per crear l’Associació Ceps de Cap de Creus. Aquesta associació té l’objectiu de donar a conèixer el paisatge i la biodiversitat d’aquestes terres, promocionar els seus vins i fomentar l’enoturisme del lloc.
La localització favorable de les vinyes fa que els vins que s’hi elaboren siguin de gran qualitat gràcies als sòls propis de la muntanya. A més, el mar Mediterrani també té una gran influència sobre les vinyes, ja que el vent del mar i el salnitre aporten un caràcter fresc i fort tant als ceps com als viticultors.
Els primers passos
L’Associació Ceps de Caps de Creus ha organitzat per aquests propers mesos una sèrie d’activitats i jornades tècniques els dilluns a la tarda amb l’objectiu que els visitants coneguin de primera mà el paisatge, la història i l’enologia d’aquest entorn. Algunes d’aquestes activitats inclouen tastos de vins i se celebren al Celler Espelt.
Aquesta unió ha estat gràcies a l’impuls del Parc Natural de Cap de Creus, que pensa que la viticultura ecològica és una característica important per conservar la sostenibilitat del paisatge, i a més és generadora de biodiversitat.
En vols més?
Subscriu-te a CUINA, per 2,5 € al mes i emporta't un xolís d'Adons valorat en 14 € de regal! No t'ho pensis més i aprofita aquesta oferta!