El Palau de Pedralbes de Barcelona ha acollit, aquest 20 de juliol, el lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia, que reconeixen la tasca i el talent de cuiners i restauradors d’arreu del país.
El principal guardó, el Premi Nacional de Gastronomia 2021, l'ha obtingut Jordi Vilà, xef de l’Alkimia i Al Kostat, considerat un dels grans cuiners que ha contribuït a l'evolució de la cuina catalana i barcelonina els darrers anys.
Alumne de l’Escola Joviat, de Manresa, Vilà cuina des dels 15 anys i ha passat pels fogons de Casa Irene, Neichel, Joan Piqué i Jean Luc Figueras.
Més premiats
El de Vilà no ha estat l’únic premi que s’ha lliurat aquest dimarts. Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat), ha rebut el Premi Cuiner Revelació 2021, mentre que el reconeixement com a millor cap de sala ha estat per al gallec Javier Oliveira, del restaurant Via Veneto, de Barcelona.
A més, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha lliurat el premi especial a l'Associació d'Empreses Majoristes de Mercabarna (Assocome), que agrupa 140 associats i els gremis de fruites i hortalisses (AGEM) i de peix (GMP), en reconeixement de la tasca duta a terme durant el confinament i la pandèmia per garantir el subministrament d’aliments a tots els racons de Catalunya.