De mica en mica, els restaurants tornen a obrir. Ja podrem anar-hi, tornar a gaudir de grans àpats i llargues sobretaules. Us deixem amb alguns restaurants de Catalunya que tenim ganes de tornar a trepitjar.
La Tunateca, l’espai gastronòmic creat per la família Balfegó, va reobrir el 22 de juny equipat amb sofisticats sistemes i protocols anti-COVID-19. Ho va fer, a més, actualitzant l’oferta amb productes locals i de temporada i revalidant els seus clàssics, tant freds com calents, dos menús degustació, i una extensa carta de sushi i postres.
Un altre que obre: La Torre del Remei, a la Cerdanya. Ho fa després de 24 mesos de reforma i la flamant incorporació de Carles Gaig a la cuina. Teniu ganes de les braves Betlem o d’uns bons calamars a l’andalusa? El Bicnic, de Barcelona, ha reobert amb doble carta Betlem/Bicnic. Es pot reservar taula a l’interior, gaudir de la terrassa o optar pel delivery. Un altre que ja ha obert portes és el Marimorena, a Sant Boi de Llobregat. El restaurant d’Albert Mendiola ja funciona en horari normal i, a més, ofereix delivery a Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Colònia Güell. Un altre que ja funciona amb normalitat és el Cruix, el restaurant de Miquel Pardo que ofereix tapes d’autor i uns arrossos cent per cent valencians. Un altre: El Celleret de la Família Torres, a Pacs del Penedès. El nou espai enogastronòmic aprofitarà l’entorn idíl·lic que l’envolta i ha optat per disposar taules i zones chill-out a la terrassa, al jardí i a la vinya.
El Windsor també ha obert portes recentment, amb reformes en diferents espais per aconseguir més comoditat. A més, estrenen un nou format de carta que permet més dinamisme i creativitat. A s’Agaró, a la Costa Brava, la Taverna del Mar ha obert obertes amb una renovada carta de menjar per emportar. Una proposta gastronòmica creada per Romain Fornell i Lluís Planas, pensada per menjar a casa grans àpats del restaurant com el seu mític mar i muntanya. Un altre que obre portes és el restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, amb una proposta basada en el producte i en homenatge als seus productors. Se’ns gira feina!