Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

11 i 12 de juny - Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Amb la presència destacada de Jordi Cruz, Ada Parellada i Josean Merino

Vista panoràmica de la capital del Bages, Manresa, seu de les Jornades

Vista panoràmica de la capital del Bages, Manresa, seu de les Jornades Óscar Rodbag

La cinquena edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 11 i 12 de juny de 2022, amb l’objectiu de difondre i visibilitzar els valors del Camí Ignasià, reforçant la capitalitat de Manresa a través de la gastronomia.

En les Jornades Gastronòmiques podreu descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius del Bages i del País Basc, territori ignasià convidat d’enguany, i gaudir d’un programa d’activitats que contindrà tastos guiats i demostracions de cuina en directe (‘showcookings’).

El programa

El dissabte 11, de 10 h a 14.30 h i de 16.30 h a 20.30 h, i el diumenge 12, de 10 h a 14.30 h, el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb una vintena de productors bagencs i bascos, amb formatges, embotits, hortalisses, olis, vins, sidres, dolços i molt més, en què el visitant podrà conèixer el producte, comprar-lo i tastar-lo. Paral·lelament, l’espai d’activitats acollirà aules de tast de productes presents al mercat i demostracions de cuina en directe, on prendran part cuiners bascos, com el mestre pastisser Ignazio Egaña, creador dels pastissos ‘Inazis’, i del mestre del ‘pintxo’ Josean Merino (PerretxiCo).

Les demostracions de cuina en directe d’enguany comptaran amb una important presència bagenca, amb els xefs Jordi Llobet (Espai Culinari Jordi Llobet), Àlex Portales (Bages 964-Oller del Mas) i Xaro López i Jacint Soler (Cau de l’Ateneu), fruit de la col·laboració del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages.

Grans xefs del país

Les Cinquenes Jornades Gastronòmiques es clouran amb la participació de la cuinera Ada Parellada, que farà un ‘showcooking’ al voltant del receptari d’Ignasi Domènech, i del manresà Jordi Cruz Mas, cuiner amb sis estrelles Michelin, que farà una demostració de cuina en directe titulada ‘De Manresa al món’ per posar punt final a l’esdeveniment en l’any de més projecció de la ciutat al voltant dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola.

L’accés al mercat de productors és lliure, però tant per a les demostracions de cuina com per als tastos caldrà reservar plaça a través de les webs manresa2022.cat o manresturisme.cat, o bé, presencialment, al punt d’informació del recinte el mateix dia fins a exhaurir l’aforament disponible de cada activitat. El preu dels tastos varia de 3 a 6 euros per persona, en funció de les característiques de l’activitat. La resta del programa és gratuït.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: