L'11 de setembre, en torn de dinar i de sopar, el restaurant gironí SiNoFos i el barceloní Insolent es reuneixen a Barcelona amb un menú especial preparat pels xefs dels dos locals.
Insolent és el projecte gastronòmic de quatre amics i socis amb trajectòria tant en cuines com en sales d'alta gastronomia: Javier Custodio i Pedro Huerta, a la sala, i Miquel Garcia i Julià Castelló, a la cuina. Un quartet que uneix en aquest restaurant tota l'experiència en restaurants com Disfrutar, El Celler de Can Roca o els projectes internacionals de Paco Pérez. Amants de la tradició, Garcia i Castelló a la cuina treballen plats de temporada, bressolant-se al ritme de la temporalitat dels ingredients, però també exposen tècnica i una gran sensibilitat en els emplatats i en els delicats sabors que ofereixen.
Per la seva banda, Marc Ramos, al capdavant del SiNoFos, milita també a la cuina que fa excel·lir la matèria primera i mostra el territori al plat. Concretament, el seu quilòmetre zero és el seu Blanes natal, on va començar la trajectòria professional amb Harry Wieding a Cal Mut: marisc i peix de Blanes i verdura de petit productor de Blanes. Fins i tot el nom li rendeix tribut, ja que el Si no fos és un banc de pedra, ubicat al port, on els veïns i veïnes de més edat filosofen, fan tertúlies i arreglen el món.
Un menú cuinat a foc lent
El menú preparat per al dia 11 de setembre consta d'un passi amb dos aperitius de l'Insolent (el seu xuixo farcit de carbonara i la torrada d'anxova amb mantega fumada) i tres entrants (verat amb ajoblanco, crema d'ametlla, emulsió d'oliva, camamil·la, all negre i raïm, de l'Insolent, i albergínia escalivada amb vinagre de mel, cacauets, herbes, o cabdell a la brasa amb mantega blanca, ous de salmó i anguila fumada, del SiNoFos).
L'àpat continua amb dos plats principals: pithivier amb guisat de parpatana de tonyina roja, salsa de taronja i cumquat (Insolent) i mitjana de vaca vella Leikan amb porros, mantega, soja i pebrot escalivat. Tanquen el menú de degustació dues postres: maracujà pie (SiNoFos) i el reconegut Galàctic de l'Insolent.
El preu de l'experiència de sis passis amb dues postres és de 65 € amb l'opció de gaudir dels plats del pop up amb un maridatge per 30 €, amb una selecció de vins catalans. Ja podeu reservar la vostra plaça a la web del restaurant.