Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El 18 i el 19 de març, torna el Mercat de l'Olla i la Caldera de Caldes de Montbui

Es repartiran més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal

Mercat de l'Olla a Caldes de Montbui

Mercat de l'Olla a Caldes de Montbui

Els dies 18 i 19 de març, Caldes de Montbui ret homenatge a la seva gastronomia amb una nova edició de la Fira de l'Olla i la Caldera. La d'enguany és l'onzena edició d'una festa que posa en valor la cuina termal i dona visibilitat als productes de proximitat, a més d'omplir el municipi de productes artesanals, parades i activitats lúdiques. El plat fort del cap de setmana és la cocció de 265 kg de llegums a l'olla més gran de Catalunya, de 1.600 litres de capacitat i que es preveu que permeti repartir més de 6.000 racions de llenties, o cigrons amb botifarra del perol i llardons.

Activitats per a tota la família

Durant tot el cap de setmana, el centre històric acollirà un centenar de parades de productes gastronòmics i artesans, a més de diverses 'foodtrucks' i un ampli ventall d'activitats i tallers, entre els quals destaca el nou espai 'Relaxa l'Olla', una iniciativa dels alumnes del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l'IES Manolo Hugué, que, a través de cinc activitats que permetran accedir al sorteig de diversos productes i paquets termals als participants, acosta el termalisme i el benestar al públic. El programa el completen tallers per a famílies, com un taller per fer un barret de cuiner, una bossa d'herbes aromàtiques o espais de jocs tradicionals, i els 'tastaolletes', espais per gaudir de tastos i demostracions de cuina amb productes locals.

Proposta gastronòmica dels restaurants

Els restaurants de Caldes se sumen a la fira amb la iniciativa 'Se'ns en va l'olla', incloent-hi novetats als seus menús entre els dies 18 i 26 de març. Durant tota la setmana, els deu restaurants que participen en la proposta oferiran un plat estrella inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i qualitat. D'aquesta manera, qui vulgui gaudir de la festa més enllà de les activitats lúdiques i culturals podrà fer-ho en algun d'aquests restaurants amb els plats següents:

  • Cafè del Centre Cooperativa - La nostra escudella amb galets, terrina de carn d’olla i verdures
  • Càmping El Pasqualet - Costellam de porc al forn amb guarnició de col i cremós de poma
  • Divergent - Guisat de tripa de vedella amb xistorra de Navarra, formatge danès i provolone al gratén
  • El Pa Torrat - Pizza termal
  • El Remei - Peus de porc amb bolets fets a la cassola
  • Fika Brunch - La Cassola de Fira: estofat de cigrons, carbassa, bolets de temporada i quinoa vermella
  • RV Hotel Broquetas Spa Termal - Trinxat de botifarra del perol amb mongeta del ganxet, tàrtar de poma i reducció de vi dolç
  • La Rectoria - Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya
  • Mediterrània - Estofat de botifarra amb bolets i reducció de vi de Pedro Ximénez
  • Na Madrona - Aletes de pollastre a la cassola amb carxofes i cap i pota
  • Robert de Nola - Cua de bou a la cassola
  • Rosset - Escudella barrejada

Per consultar el programa complet del cap de setmana i més informació sobre la fira, podeu visitar www.visiteucaldes.cat o www.caldesdemontbui.cat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: