Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes d’estiu amb albercocs

Una fruita originària de la Xina

POL MARTÍN DE HARO

05/07/2021

Portat a Occident pels perses a través d’Armènia, l’albercoc va ser acusat de provocar certes febres i, per tant, condemnat a l’ostracisme des de la fi de l’Imperi romà, fins que els croats el van tornar a portar i els àrabs el van introduir a través d’Espanya. Es consumeix fresc, però també accepta la dessecació, procés en què es transforma en orellana després d’obrir-lo per la meitat i assecar-lo al sol. L’albercoc és el company ideal de carns blanques, especialment del porc; i amb els albercocs més verds, els britànics fan el 'pickle': els cuinen amb vinagre i clau d’espècia. Avui, al CUINA, reivindiquem l’albercoc amb aquestes tres receptes.

01 Sorbet ràpid d'albercoc

Sorbet ràpid d'albercoc Getty Images

Sorbet ràpid d'albercoc

Amb la calor, necessitem refrescar-nos. Hi ha res millor que un sorbet amb ingredients naturals? Només necessitareu llimona, albercoc, sucre i uns glaçons. Si el sorbet queda líquid, afegiu-hi més gel i tritureu-ho durant 30 s a la mateixa velocitat. I en cas que sigui molt dens, afegiu-hi una mica de líquid (suc, aigua, etc.). Ja ho podeu triturar!

02 Planxa de calamars petits de platja amb cloïsses

Planxa de calamars petits de platja amb cloïsses

Planxa de calamars petits de platja amb cloïsses

Un plat d’aquells que ens agradaria gaudir vora el mar en una terrassa amb sol. Calamars i cloïsses seran els ingredients principals d’un mar i muntanya que combinarà el marisc i el cefalòpode amb la nyoca, elaborada amb capipota de vedella, nous, ametlles, pinyons, all i julivert. A més, hi afegireu unes mongetes de Santa Pau amb orellanes d’albercoc, el punt dolç d’aquesta explosió de sabor que també tindrà un toc amarg gràcies a l’escarola, amb la qual acabareu el plat.

03 Gelats de pal d'albercoc

Gelats de pal d'albercoc

Gelats de pal d'albercoc

Res millor que un refresc natural per a tota la família. A més de ser fàcil de preparar, és molt saborós. Pel que fa als albercocs, en fareu servir en almívar, ja que així tindran el dolç més potenciat. Haureu de bullir la nata amb vainilla, per impregnar-ne l'aroma i el sabor i després tocarà barrejar els ingredients, triturar-ho i, un cop es refredi..., cap al congelador! No us oblideu de posar-hi els pals del gelat, ja que així podreu gaudir-ne més còmodament.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto