Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb galeres

Un clàssic del marisc

07/04/2021

La galera és un crustaci que viu a la mar Mediterrània i que, com a alternativa a la gamba o el llagostí, us pot aportar un gran sabor als plats que prepareu. Com a curiositat, es diuen galeres perquè viuen a les galeries de sorra sota el mar i cada cop tenen més protagonisme a la nostra gastronomia. De fet, sovint protagonitzen fires gastronòmiques a localitats del País Valencià com Castelló o Vinaròs.

01 Risotto de galeres i carxofes amb espardenyes a la planxa

Risotto de galeres i carxofes amb espardenyes a la planxa

Risotto de galeres i carxofes amb espardenyes a la planxa

Un risotto de marisc tradicional portat a casa nostra amb productes de proximitat com la carxofa, l’espardenya i les galeres. Per a aquesta elaboració us recomanem que feu servir la varietat d’arròs italià carnaroli, de gra mitjà i molt fi, ideal per a aquest plat. És molt important que tingueu cura a l’hora de preparar el brou de galeres i verdures, ja que el fareu servir al final de la cocció de l’arròs i farà que us quedi ben cremós.

02 Mongetes amb llamàntol

Mongetes amb llamàntol

Mongetes amb llamàntol

Una proposta de Lídia Blancafort amb la qual gaudireu de dues de les millors coses que ens ha donat la nostra gastronomia: el marisc i els llegums. Això sí, haureu de deixar en remull les mongetes la nit anterior perquè estiguin tendres. El secret d’aquest plat està en la salsa, elaborada amb nyora, llamàntol, galeres, tomàquet i una mica de conyac. Li donarà un sabor espectacular que combinarà a la perfecció amb la carn del llamàntol i la textura dels llegums.

03 Fideus rossos de Cambrils

Fideus rossos de Cambrils Mariona Villavieja

Fideus rossos de Cambrils

Uns fideus típics de Cambrils, Tarragona, que us faran gaudir pel sabor que els aporta el brou de peix amb aranyes, congres, lluernes, rapets, cintes i verat. També hi notareu l’afegit del sofregit de ceba, galeres i crancs. Els protagonistes, però, seran els fideus rossos, que se serveixen a la paella amb dos alls sense pelar i una mica d’allioli, tot i que això ja depèn que després hàgiu quedat o no amb el vostre xicot o xicota i no vulgueu endur-vos cap sorpresa. Si us ve de gust fer un viatge a Cambrils, els podreu trobar al restaurant Miquel. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto