Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb nectarina

Reivindiquem aquesta variant saborosa del préssec

POL MARTÍN DE HARO

14/07/2021

Originària de la Xina, sembla que hi va aparèixer de manera espontània i en algunes branques, per mutació. Aprofitada per les seves característiques, la variant es va perpetuar per empelt sobre peus d'altres presseguers des de fa força temps, ja que la primera referència escrita data del 1616. Amb varietats de pinyol solt o adherit a la polpa, que pot ser groga o blanca i que es torna vermella al voltant del pinyol, la nectarina té una gran acceptació, sobretot la que es conrea al Pla de Lleida. És una fruita delicada, ja que s'ha de collir madura, i és excel·lent com a postres, és a dir, consumida al natural, però també s'hi pot incorporar, un cop escaldada un minut en aigua bullent i pelada. Al CUINA la reivindiquem amb aquestes tres delicioses receptes. 

01 Postres 'ha qua dam'

Postres 'ha qua dam'

'Ha qua dam'

Coneguda popularment com la 'macedònia vietnamita', l''ha qua dam' és una combinació de sabors estiuencs i tropicals. Necessitareu llet de coco, llet condensada i gel picat per a la base d'aquestes postres tan dolces. A partir d'aquí, hi afegireu fruita de temporada com la síndria, el meló, la nectarina, la pruna o el raïm, tant verd com negre. Mireu d'afegir-hi canyella, gingebre i cardamom mòlts i unes fulles d'alfàbrega per potenciar, encara més, la frescor del plat.

 

02 Amanida d'enciam trocadero amb cigrons i nectarina

Amanida d'enciam trocadero amb cigrons i nectarina

Amanida amb cigrons i nectarina

Una senzilla amanida variada d'aquelles que demostra que amb bona matèria primera es poden fer meravelles. Necessitareu enciam trocadero, pastanaga, nectarina, i tomàquet i cogombres tallats a daus. També haureu de coure uns cigrons, que aportaran molt de sabor al plat, juntament amb la vinagreta de Mòdena i mel, el punt dolç de l'amanida. A gaudir-ne (i a cuidar-se)!

03 Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva

Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva Becky Lawton

Sopa freda de cítrics amb sorbet d'alfàbrega i oli d'oliva

Una sopa freda ideal per refrescar-se aquest juliol junt amb l'aroma de l'alfàbrega, que fareu servir per elaborar un sorbet amb suc de llima. L'acompanyareu d'un almívar amb vainilla, canyella, anís i una combinació de cítrics (aranja, taronja navel, taronja sanguinelli, mandarina, llima i nectarina) que serà tota una explosió de sabor. Mireu d'afegir-hi un toc amarg amb la ruca, herba originària del sud d'Europa i l'oest de l'Àsia, majoritàriament usada a la cuina italiana en amanides i plats de pasta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 251

AQUEST ESTIU, MENJA'T EL COCO!

  • Tot el que us cal per ser 'foodies' de debò
  • Kenya Nakamura i Anna Perayre

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto