Preparar un bon còctel és més difícil del que sembla. Si no teniu temps de posar-vos a llegir i practicar per convertir-vos en un autèntic bàrman, us oferim uns quants consells per semblar un expert en vodka. Al més pur estil James Bond.
- Com es pot reconèixer un bon vodka?
- La vista: El millor vodka és sempre aquell més transparent i cristal·lí. Com més fàcil sigui confondre'l amb l'aigua, millor.
- L'aroma: Sovint es pensa que el vodka fa olor simplement d'alcohol. En realitat, però, és molt senzill trobar un vodka, com l'Absolut, amb una aroma cítrica, notes afruitades i fresques o, fins i tot, de vainilla. D'aromes, n'hi ha de molt diverses.
- El sabor: Un bon vodka sempre té un lleuger regust de blat i fruits secs, i un bon cos.
- Com s'ha de prendre?
- A temperatura ambient, per apreciar millor les aromes i els gustos d'una beguda tan complexa.
- El gel ha de tenir com a temperatura ideal entre 4 i 7 graus.
- Més enllà de barreges, és habitual prendre's el vodka tot sol. Es pot deixar l'ampolla al congelador durant dues hores: el vodka no es congela i estarà preparat, fresc i potent a l'hora de consumir-lo.
- Quan s'ha de prendre?
- Després de menjar.