"No pots agradar a tothom, no ets una croqueta". Nosaltres ho tenim clar: la Vecina Rubia té raó i, ben fetes, les croquetes són un plat absolutament insuperable. Una meravella versàtil i fàcil de menjar. Avui us en presentem quatre que ens encanten. A veure si hi esteu d'acord...
La de gamba tikka masala de la Catacroquet. No hi podia faltar. La Catacroquet, ja sigui la del Born o la del Poblenou, és una cita imprescindible per als amants de les croquetes. La carta, de fet, es divideix en "croquetejable" i no "croquetejable" –com braves, calamars, 'fingers' de pollastre o amanides. Si bé us recomanem que demaneu l'assortiment sorpresa i intenteu esbrinar què esteu menjant, tenen algunes croquetes que s'han de tastar sí o sí: la de gamba tikka masala, la de cua de bou i la de xocolata amb Nutella.
La de Pato Pekín del Cruix. Hi ha moltes, moltíssimes, raons per anar al Cruix: un menú degustació d'una relació qualitat-preu inigualable, uns arrosos d'escàndol (el xef, Miquel Pardó, és de Castelló) i unes croquetes Pato Pekín per llepar-se'n els dits. Cruixents per fora, meloses per dins i un sabor que t'explota a la boca. S'han de tastar.
La de parmesà amb nous de La Tecla. Un altre imprescindible per als fans de les croquetes i, sobretot, de la cuina casolana. El bar La Tecla, de l'Hospitalet de Llobregat, està especialitzat en croquetes: de pollastre, de salmó i porro, de calamar amb tinta, de galta de porc, de xistorra i ou ferrat... Nosaltres, però, ens quedem amb la de parmesà amb nous. Un sabor suau, i alhora potent, i una beixamel al seu punt que, ja ho veureu, farà que no pugueu deixar de menjar-ne. Si sou fans dels menuts, no podeu marxar de La Tecla sense tastar el capipota o els peus de porc. Boníssims.
La de pollastre de l'A Pluma. Va obrir les portes l'any 2018 i l'A Pluma, una idea que va néixer a les cuines d'El Bulli, s'ha convertit en una rostisseria imprescindible que ha ajudat a transformar els pollastres a l'ast en un plat de luxe. El pollastre, com ja us deveu imaginar, és brutal, però les croquetes de pollaste (a l'ast, evidentment) són fora de sèrie. Una meravella. Per la seva textura, sabor i melositat. Tasteu-les i ja ens ho direu.