Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 croquetes de Barcelona que cal tastar

Una ruta per algunes de les millors croquetes dels bars i restaurants de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat

Croquetes © Catacroquet

Croquetes © Catacroquet

"No pots agradar a tothom, no ets una croqueta". Nosaltres ho tenim clar: la Vecina Rubia té raó i, ben fetes, les croquetes són un plat absolutament insuperable. Una meravella versàtil i fàcil de menjar. Avui us en presentem quatre que ens encanten. A veure si hi esteu d'acord...

La de gamba tikka masala de la Catacroquet. No hi podia faltar. La Catacroquet, ja sigui la del Born o la del Poblenou, és una cita imprescindible per als amants de les croquetes. La carta, de fet, es divideix en "croquetejable" i no "croquetejable" –com braves, calamars, 'fingers' de pollastre o amanides. Si bé us recomanem que demaneu l'assortiment sorpresa i intenteu esbrinar què esteu menjant, tenen algunes croquetes que s'han de tastar sí o sí: la de gamba tikka masala, la de cua de bou i la de xocolata amb Nutella. 

La de Pato Pekín del Cruix. Hi ha moltes, moltíssimes, raons per anar al Cruix: un menú degustació d'una relació qualitat-preu inigualable, uns arrosos d'escàndol (el xef, Miquel Pardó, és de Castelló) i unes croquetes Pato Pekín per llepar-se'n els dits. Cruixents per fora, meloses per dins i un sabor que t'explota a la boca. S'han de tastar. 

Croquetes La Tecla

La de parmesà amb nous de La Tecla. Un altre imprescindible per als fans de les croquetes i, sobretot, de la cuina casolana. El bar La Tecla, de l'Hospitalet de Llobregat, està especialitzat en croquetes: de pollastre, de salmó i porro, de calamar amb tinta, de galta de porc, de xistorra i ou ferrat... Nosaltres, però, ens quedem amb la de parmesà amb nous. Un sabor suau, i alhora potent, i una beixamel al seu punt que, ja ho veureu, farà que no pugueu deixar de menjar-ne. Si sou fans dels menuts, no podeu marxar de La Tecla sense tastar el capipota o els peus de porc. Boníssims. 

La de pollastre de l'A Pluma. Va obrir les portes l'any 2018 i l'A Pluma, una idea que va néixer a les cuines d'El Bulli, s'ha convertit en una rostisseria imprescindible que ha ajudat a transformar els pollastres a l'ast en un plat de luxe. El pollastre, com ja us deveu imaginar, és brutal, però les croquetes de pollaste (a l'ast, evidentment) són fora de sèrie. Una meravella. Per la seva textura, sabor i melositat. Tasteu-les i ja ens ho direu. 

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: