PAU SAURI
23/10/2024Com ja sabeu, el més responsable és consumir productes de temporada, encara que estiguin disponibles durant tot l'any. Aquest és el cas del llobarro, el peix blanc de carn magra que habita entre el mar Mediterrani, el mar Negre i l'oceà Atlàntic. Les temporades de fred són òptimes per consumir-lo, tot i que la seva criança en piscifactoria ha anat augmentant amb el pas dels anys. Tanmateix, el seu ús dins la cuina és ampli i, gràcies a l'elevat contingut en proteïnes de valor biològic i minerals que té, és molt saludable. Des de CUINA no us volem presentar les típiques receptes de peix a la planxa, sinó que us portem plats amb llobarro que, potser, mai no us havíeu plantejat. Ja sabeu que el nostre equip sempre us anima a obrir la porta a noves elaboracions que us ajudin a mantenir la il·lusió per cuinar.
Un tàrtar mariner
Mercè Navarro proposa una recepta pensada, exclusivament, per als amants del peix i el seu sabor. L'elaboració del tàrtar és molt senzilla: només haureu de trinxar tots els ingredients i presentar-los junts. Això sí, durant el procés d'assaonament haurem de connectar els cinc sentits, ja que, si no aconseguiu equilibrar el sabor d'aliments com la maionesa o la mostassa, podeu acabar espatllant el plat.
Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta AJJ Estudi
A CUINA ens encanten els plats complets que a cada cullerada presenten sabors nous que s'entrellacen i, sobretot, que combinen a la perfecció. Amb aquesta elaboració us proposem que presenteu el llobarro amb una base d'hummus d'albergínia i una vinagreta casolana. Si ho voleu, però, també hi podeu afegir fruita seca o, fins i tot, trossos de fruita àcida.
'Cebiche' modern de llobarro amb xips de iuca i moniato
Es tracta d'un plat semblant al tàrtar de llobarro amb llagostins, això sí, amb uns sabors molt diferents. Les xips de iuca i moniato contrastaran amb l'acidesa de la llimona amb la qual haureu impregnat el peix cru.
Llobarro amb tinta de calamar i carbassó
Per acabar el recull, us proposem una elaboració una mica més clàssica que segurament no us defraudarà. Ada Parellada us explica detalladament com podeu cuinar un llobarro amb tinta de calamar i carbassó a la perfecció, una opció molt saludable i lleugera, idònia per a qualsevol àpat d'entre setmana.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: