Considerat una nou, el cacauet és, en realitat, un llegum emparentat amb mongetes i cigrons. Es consumeix, sobretot, com a aperitiu, ja sigui amb closca o pelat, cru o torrat, sol o recobert amb mel, xocolata, sal o barreges diverses. A la cuina, la principal aplicació és en forma d’oli o treballat com si fos una fruita seca qualsevol, és a dir, convertit en pasta: és popular la mantega de cacauet dels nord-americans. Però hi ha moltes més opcions, com podreu comprovar en les receptes següents.
Sopa de fredolics i cacauets
Els cacauets aporten el toc cruixent a una sopa típica de la tardor, quan els bolets són els grans protagonistes. Molt fàcil de preparar, és un plat de cullera d'aquells que alegren el cos i l'ànima.
Bombons de mantega de cacauet Becky Lawton
La mantega de cacauets original era un simple triturat, poc fi, de cacauets torrats, que George A. Bayle Jr. va començar a vendre el 1890 per a persones sense dents i com a preparat proteic, que acabava tallant-se, deixant la pasta al fons i l’oli surant a dalt. Amb el temps, la fórmula es va anar millorant fins a aconseguir una pasta més fina i estable, que els nord-americans mengen en entrepà i amb melmelada: 'peanut butter and jelly'. Nosaltres hem optat per fer-ne de casolana i convertir-la en uns bombons amb crocant d'ametlles. Irresistibles!
'Porridge' amb coco i cacauets Maria Ángeles Torres
Un plat d'esmorzar, típic britànic, que consisteix en unes farinetes de cereals amb aigua, llet, o totes dues coses. S'acostumen a menjar calentes. El nostre 'porridge' l'hem acompanyat de plàtan en rodanxes i uns quants cacauets torrats. Una molt bona manera de començar el dia amb energia.
Amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral AJJ Estudi
En aquest cas, fem servir els cacauets amb menta i mostassa, per preparar un oli per amanir el plat, que també acabem amb uns quants cacauets sencers, o trossejats, per sobre a fi de donar una textura més cruixent al plat.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.