Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 propostes sorprenents amb cacauets

Receptes amb un ingredient molt nutritiu, però també molt calòric

13/09/2021

Considerat una nou, el cacauet és, en realitat, un llegum emparentat amb mongetes i cigrons. Es consumeix, sobretot, com a aperitiu, ja sigui amb closca o pelat, cru o torrat, sol o recobert amb mel, xocolata, sal o barreges diverses. A la cuina, la principal aplicació és en forma d’oli o treballat com si fos una fruita seca qualsevol, és a dir, convertit en pasta: és popular la mantega de cacauet dels nord-americans. Però hi ha moltes més opcions, com podreu comprovar en les receptes següents.

01 Sopa de fredolics i cacauets

Sopa de fredolics i cacauets

Sopa de fredolics i cacauets

Els cacauets aporten el toc cruixent a una sopa típica de la tardor, quan els bolets són els grans protagonistes. Molt fàcil de preparar, és un plat de cullera d'aquells que alegren el cos i l'ànima.

02 Bombons de mantega de cacauet

Bombons de mantega de cacauet Becky Lawton

Bombons de mantega de cacauet

La mantega de cacauets original era un simple triturat, poc fi, de cacauets torrats, que George A. Bayle Jr. va començar a vendre el 1890 per a persones sense dents i com a preparat proteic, que acabava tallant-se, deixant la pasta al fons i l’oli surant a dalt. Amb el temps, la fórmula es va anar millorant fins a aconseguir una pasta més fina i estable, que els nord-americans mengen en entrepà i amb melmelada: 'peanut butter and jelly'. Nosaltres hem optat per fer-ne de casolana i convertir-la en uns bombons amb crocant d'ametlles. Irresistibles!

03 'Porridge' amb coco i cacauets

'Porridge' amb coco i cacauets Maria Ángeles Torres

'Porridge' amb coco i cacauets

Un plat d'esmorzar, típic britànic, que consisteix en unes farinetes de cereals amb aigua, llet, o totes dues coses. S'acostumen a menjar calentes. El nostre 'porridge' l'hem acompanyat de plàtan en rodanxes i uns quants cacauets torrats. Una molt bona manera de començar el dia amb energia.

04 Amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral

Amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral AJJ Estudi

Amanida d'espinacs amb carbassa i arròs integral

En aquest cas, fem servir els cacauets amb menta i mostassa, per preparar un oli per amanir el plat, que també acabem amb uns quants cacauets sencers, o trossejats, per sobre a fi de donar una textura més cruixent al plat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto