Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes amb gelat que segur que us fan passar la calor

Unes postres que us deixaran glaçats

POL MARTÍN DE HARO

10/06/2021

Els gelats són una d'aquelles postres que, quan arriba la calor, es converteixen en un imprescindible de les llars catalanes. N'hi ha de molts tipus i de milers de sabors. Nosaltres us proposem algun clàssic i sabors menys comuns, com el préssec o els nabius. A refrescar-se!

01 Gelat de nabius i llimona

Gelat de nabius i llimona

Gelat de nabius i llimona

El més clàssic. De vainilla, xocolata, maduixa... En aquesta ocasió, de nabius i llimona. Cítric i amarg s'uneixen en un gelat, que s'endolcirà amb el xarop d'atvazara, una planta originària de Mèxic. A més, elaborareu un crumble amb ametlla torrada i pelada i farina de blat. Serà la cruixent galeta que convertirà el gelat en un deliciós sandvitx dolç. Ja us avancem que se us farà la boca aigua.

02 Gelat de prèssec

Gelat de prèssec Gemma Clofent

Gelat de préssec

El préssec és originari del centre de la Xina, país on el presseguer és venerat com l'arbre del bé i del mal. El seu conreu es va iniciar fa milers d'anys i, posteriorment, es va estendre per Àsia i Europa, des d'on es va portar al continent americà. Així doncs, què millor que refrescar-se amb una de les fruites de la temporada estiuenca? La majoria de gelats necessiten llet per a l'elaboració, però la Gemma Clofent s'ha proposat donar-li un punt més dolç amb llet condensada. Us quedarà més cremós i saborós!

03 Gelat de sabors

Gelat de sabors

Gelat de sabors

Tota una bandera de colors refrescants. Per fer aquest gelat, de fàcil preparació i sense lactosa, només haureu d'anar triturant les diferents fruites (kiwi, maduixes, mango...) i afegir-les al congelador per capes. És important que no les poseu totes de cop i que el serviu ràpidament, ja que així la fruita estarà al punt òptim de congelació, ben cremosa. Ah, i és apte per a vegans!

04 Bola de gelat de xocolata

Bola de gelat de xocolata

Gelat de xocolata

Hi ha sabors que no passen mai de moda. I és que la infantesa toca a la porta amb aquest espectacular gelat d'en Quim Vilaseca, amb xocolata negra, llet, cacau en pols i gelatina. Curiosament, la recepta va ser creada durant la Revolució Francesa pel químic Jean Pierre d'Arcet per intentar combatre la fam del moment, però no va ser gaire efectiva, perquè li mancaven certs aminoàcids essencials. Emprada en la preparació de gelats i flams, avui la gelatina s'usa industrialment com a espessidor, texturitzant o reductor de calories.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto