Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes de pastissos de poma

Acabem els àpats amb unes postres delicioses

POL MARTÍN DE HARO

12/05/2021

La poma és una d'aquelles fruites que sempre trobarem al rebost de casa. I és que la seva textura i sabor s'han incorporat a la nostra gastronomia tant en plats dolços com salats. No obstant això, si parlem de postres, berenars o esmorzars, els pastissos de poma són tan mítics com les magdalenes o els croissants. Al CUINA hem volgut reivindicar la fruita i la rebosteria amb aquests quatre pastissos de poma, des de l''strudel' fins al Tatin.

01 'Strudel' de poma

'Strudel' de poma

'Strudel' de poma

Unes postres que es van popularitzar arreu del món gràcies a l'estrena de la pel·lícula 'Maleïts malpartis', de Quentin Tarantino. L''strudel', pastís laminat de farciment generalment dolç, ja fa molts anys que es va donar a conèixer per Europa. Són unes postres tradicionals que formaven part de l'antic Imperi austrohongarès, d'Alemanya o Àustria, entre d'altres. De fet, les primeres receptes daten del 1696! Els més populars són l'Apfelstrudel (de poma) i el Topfenstrudel (de formatge quark). Gemma Clofent us en proposa la versió més clàssica, amb poma, mantega, sucre, nous, panses i canyella. Això sí, com diria el coronel Hans Landa, protagonista de 'Maleïts malparits': "No us oblideu de la nata..."

02 Pastís de Santiago amb compota de poma

Pastís de Santiago amb compota de poma Gemma Clofent

Pastís de Santiago amb compota de poma

El pastís de Santiago de sempre, però elaborat amb compota de poma. En comptes d'usar la fruita seca directament, fareu servir farina d'ametlla, junt amb l'amareto i la pasta brisa –de farina i greix animal (mantega)–, que, en coure's, s'endureix i queda llisa i cruixent. Un pastís tradicional de Galícia que, si bé té un origen desconegut, es diu que era un dels luxes més grans a Compostel·la durant el segle XVI.

03 Coca de poma amb panses

Coca de poma amb panses Anna Garcia Frigola

Coca de poma amb panses

Aquesta coca, de Francesc Murgades, de poma i panses, amb una massa cruixent i un toc de mantega, va ser una de les 3 grans receptes del CUINA del mes de març. I és que el seu sabor dolç, però lleugerament àcid, a causa de les pomes, és una d’aquelles postres de rebosteria que no falla mai. Hi ha qui l’acompanya d’una bola de gelat de vainilla... Simplement, irresistible.

04 Tatin de poma

Tatin de poma Gemma Clofent

Tatin de poma

Un dels pastissos més icònics de França, el Tatin de poma. Encara que oficialment se'n desconeix l'origen, corre el rumor que es va inventar al segle XIX en un hotel, propietat de les germanes Tatin. Segons diuen, les germanes van cuinar més del compte les pomes i, per no malgastar-les, van optar per incorporar-hi la massa per sobre i fornejar-ho. Va ser tot un èxit: és boníssima...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: