Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 receptes amb tomàquets de Montserrat

Una varietat de tomàquet única del Vallès

POL MARTÍN DE HARO

29/06/2023

Conegut també com a 'tomàquet rosa' pel seu color, aquest tipus de tomàquet s'usa majoritàriament per fer amanides. Com que no té gaire polpa i és lleugerament dolç, combina molt bé amb bulbs com la ceba o la ceba tendra. A més, és ric en vitamines A, E i C, motiu pel qual té un efecte antioxidant. La seva temporada va del maig a l'octubre; per tant, ja podeu començar a degustar-lo en receptes tan saboroses com aquestes que us proposem.

01 Pèsols negres del Berguedà amb tomàquet de Montserrat i bacallà

Pèsols negres del Berguedà amb tomàquet de Montserrat i bacallà

Pèsols negres del Berguedà amb tomàquet de Montserrat i bacallà

Un primer plat que us recordarà l'empedrat per la manera en què gaudireu del bacallà, acompanyat d'uns llegums excepcionals pel seu color negre. I és que aquests pèsols només es troben al Berguedà, majoritàriament al municipi de Gósol. Us recomanem que els deixeu en remull unes quantes hores amb una cullerada d'hidrogencarbonat de sodi per tal que quedin tous. Pel que fa al tomàquet, el tallareu a daus amb el pebrot i la ceba i el servireu amb el bacallà esqueixat. No us oblideu d'afegir-hi un bon raig d'oli, julivert i fonoll, per potenciar el sabor del plat. Senzill, però efectiu.

02 Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Tomàquets, albergínies rostides i molls amb escabetx de maduixots

Aprofitant que el tomàquet de Montserrat no té gaire polpa, l'emplenareu amb l'escabetx de maduixots, una idea del xef Xavier Marco que s'elabora de la mateixa manera que el tradicional amb la ceba i el vinagre, en què afegireu un puré de maduixots de temporada que aportarà sabor als molls. No us oblideu d'afegir-hi l'albergínia, que haureu d'escalivar prèviament i amanir amb oli, sal i porradell picat. Una combinació única de sabors que mereix una oportunitat a la vostra cuina.

03 Amanida de tomàquet de Montserrat amb ventresca i oli de romesco

Amanida de tomàquet de Montserrat amb ventresca i oli de romesco

Amanida de tomàquet de Montserrat amb ventresca i oli de romesco

Un plat saludable i bo. Així és aquesta amanida, similar al xató del Garraf i el Penedès, ja que haureu d'elaborar una de les salses més icòniques de Catalunya, el romesco. Hi ha força debat sobre el tema, però al CUINA seguirem la tradició i l'elaborarem amb nyora. Si no us agrada, podeu fer-la amb pebrot sec. Pel que fa al verd, necessitareu una varietat d'enciams com escarola, fulla de roure, ruca... Aquest sabor més amarg quedarà contrastat amb la dolçor del tomàquet de Montserrat i la ventresca de tonyina.

 

04 Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Crema de tomàquet amb gelat de rocafort

Ara que arriba la calor, el que ve més de gust és un bon primer plat refrescant i saborós. Aquesta crema de tomàquet de Montserrat pot ser una gran opció, ja que és fàcil de preparar i porta ingredients variats i saludables com maduixots, ceba tendra (macerada en vinagre) i pastanaga. Un dels punts forts de la crema és el gelat de rocafort (o gorgonzola, si ho preferiu), que aportarà un sabor intens i contrastarà amb la dolçor del tomàquet. Espectacular!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
273CUINA Portada

CURRI A LA CATALANA!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Robert Lechuga i Anna Carbonell

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto