Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

4 sandvitxos més enllà del biquini

Explorem les possibilitats culinàries dels entrepans

POL MARTÍN DE HARO

12/04/2021

Cansats de preparar el sandvitx de sempre? Sabem que el sandvitx mixt o biquini, com en diem a casa nostra, és tota una celebritat en el món dels sandvitxos, però al CUINA volem anar més enllà del pernil i el formatge. És per això que us proposem quatre receptes amb sandvitxos originals, diferents i molt saborosos, des del de calamars fins al de fetge gras amb figues.
 

01 Sandvitx de calamars

Sandvitx de calamars

Sandvitx de calamars

El primer que heu de saber és que es tracta d'un sandvitx calent i que el preparareu amb el pa genovès per excel·lència, la focaccia, aperitiu habitual dels pescadors de la ciutat italiana que se sol combinar amb ceba o formatge. És un pa de massa densa, saborós i especiat amb romaní i un raig d'oli d'oliva. Pel que fa a l'ingredient principal, els calamars, els servireu saltats amb oli d'oliva, all, ametlles picades, tomàquet i ceba tendra daurada. Tota una combinació de sabors que fa honor als millors productes de la gastronomia mediterrània.

 

02 Tomàquet, feta i estragó

Tomàquet, feta i estragó

Sandvitx de tomàquet, feta i estragó

Una proposta senzilla i fàcil de preparar que fa homenatge al país de Sòcrates, Grècia. Per preparar aquest sandvitx necessitareu uns bons tomàquets, si pot ser madurs, perquè siguin una explosió de sabor que combinarà a la perfecció amb el formatge feta, tallat a llesques fines i amanit amb l'oli d'oliva i estragó, que preparareu prèviament. Es diu que aquest tipus de formatge té l'origen en temps de l'Imperi bizantí i que el seu nom sorgeix de la forma de tub en què es tallava el formatge, que es conservava durant força temps en barrils i era dels més consumits en temps d'escassetat d'aliments. En qualsevol cas, per a aquest sandvitx us recomanem que feu servir unes bones llesques de pa integral de fleca, com més cruixent millor.

 

03 Sandvitx 'cubanito'

Sandvitx 'cubanito' Mariona Villavieja

Sandvitx 'cubanito'

Amb aquest 'cubanito' us podeu oblidar d'allò que diuen que els sandvitxos són una cosa senzilla i fàcil de preparar. Però no patiu, l'espera valdrà la pena. Haureu de deixar marinar l'espatlla de porc un mínim de 12 hores, que serà l'estrella del sandvitx després de fer-la al forn unes quatre hores i mitja fins que quedi ben daurada. El pa serà del tipus Viena, més dolç i tou que l'habitual baguet que consumim a casa nostra, però això ens facilitarà la mossegada d'aquesta delícia que barreja el millor de les cultures llatina i cubana a Miami, on es preparen milers de 'cubanitos' cada dia. Es diu que el sandvitx va sorgir dels migrants cubans que van marxar a Miami al segle XVIII, que van reunir els ingredients principals amb l'ajuda d'italians i espanyols. De fet, a la població de Tampa, el 'cubanito' se serveix amb salami en honor als migrants italians.
Per acompanyar la carn hi posareu formatge suís, pernil cuit, cogombres agredolços i un dels condiments més importants, la mostassa, que haureu d'untar per tot el pa. Un cop estigui tot muntat, caldrà passar el sandvitx per la planxa a fi de menjar-lo calent amb el formatge ben fos. Tota una delícia cubana que no us podeu perdre.

 

04 Figues fresques

Figues fresques

Sandvitx de fetge gras d'ànec amb figues fresques

Si voleu preparar quelcom diferent quan tingueu convidats, aquest sandvitx també us pot servir com un aperitiu diferent, que combina la dolçor de la figa amb el característic sabor del fetge gras francès. Tan senzill com tallar el fetge en làmines fines, cosa que us recomanem que feu amb el ganivet calent, i posar-lo al pa blanc. Hi afegiu les figues, tallades a rodelles sense pell, i una mica de sal i pebre negre. Només caldrà que hi poseu la rodanxa de pa a sobre i que ho gaudiu, si pot ser, amb una copa de vi.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

15 mai

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada 249

BOJOS PER LES TRUITES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodie' de debò
  • Rafel Muria

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto