Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 grans opcions per menjar escarola, l'amanida de l'hivern

Us presentem un receptari amb plats gustosos i diferents en què aquest vegetal té un paper protagonista

CUINA.CAT

24/12/2021

L'escarola pertany a la família de les asteràcies, de la qual també formen part l'enciam, l'endívia o el card. Si parlem de les seves propietats, hem de destacar que és una gran font d'hidratació i conté una alta càrrega de vitamines –com la A, la C i la B. També ens aporta minerals molt importants per a la salut –com el fòsfor, el ferro o el potassi. Però, i a la cuina? L'escarola normalment dota les elaboracions d'un toc cruixent i refrescant; per això combina molt bé amb el peix i amb les salses àcides. En aquest receptari, us proposem un seguit de plats perquè conegueu aquest producte i us animeu a cuinar-lo d'una manera més atrevida.

01 Amanida de bou de mar

Amanida de bou de mar

Amanida de bou de mar

Les amanides no sempre són un grapat de fulles d'enciam o d'escarola, alguna hortalissa i un rajolí de vinagre; n'hi ha de molts tipus. En aquest cas, us en proposem una de bou de mar on l'escarola aportarà la frescor que esmentàvem abans. Si us agraden les elaboracions refrescants i el marisc, no dubteu a tastar-la.

02 Caneló de codonyat amb pera i escarola

Caneló de codonyat amb pera i escarola Becky Lawton

Caneló de codonyat amb pera i escarola

Rotllets de pera i escarola envoltats de codonyat. Amb aquest entrant sorprendreu tots els comensals, que, a cada queixalada, notaran com el cruixent de l'interior de l'elaboració s'unifica amb la textura gelatinosa que l'envolta.

03 Adaptació del pop 'á feira'

Adaptació del pop 'á feira'

Adaptació del pop 'á feira'

En aquesta elaboració protagonitzada pel pop, l'escarola farà de base. El gust de les fulles del vegetal ajudaran a acompanyar el gust del cefalòpode, el qual és molt important que estigui ben cuit.

04 Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Amanida de verat salat amb ratafia i festucs

Al començament us parlàvem d'arriscar una mica i mirar d'incloure l'escarola en plats diferents... Aquest en podria ser un, gràcies a la barreja de sabors que hi trobareu. Serà cabdal saber-los equilibrar a l'hora de preparar el plat, però val la pena.

05 Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Amanida de tallarines de sèpia i favetes

Acabem amb el plat més complet de tots, que, si ho volguéssiu, us podria servir de plat únic en qualsevol àpat del dia. Com dèiem, l'escarola combina molt bé amb el peix i el marisc; en aquest cas, l'agrupem amb la sèpia i les gambes. També hi afegirem favetes per accentuar el joc de textures.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 255

REVOLUCIONEM EL NADAL!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto