CUINA.CAT
21/09/2022Fred, pluja i peus molls. La tardor s'ha instaurat entre nosaltres, i l'ou –l'ingredient comodí de tots els plats– ens pot ajudar a combatre el canvi de temperatures i el comiat de l'estiu. El seu alt contingut en proteïnes, minerals i vitamines pot contribuir al bon funcionament del nostre sistema immunitari i a omplir-nos d'energia. A més a més, la seva baixa càrrega calòrica ens permet fer-ho de forma saludable. Això sí, no sempre és fàcil combinar-lo de manera adient amb els ingredients de temporada. Per això us proposem aquestes cinc receptes en què l'ou s'uneix als colors torrats i càlids de la tardor.
Quiche de bolets i gambes
En aquesta quiche de bolets i gambes l'ou és l'encarregat d'unir el toc marí de l'estiu amb la verdura de la tardor, i ens permet a tots tastar el canvi d'estació. Un plat típic francès amb pasta brisa farcida d'ou, nata, bolets i gambes.
Ous de guatlla sobre xampinyons farcits d'arròs
Ada Parellada planteja un primer plat amb tres pisos: bolets, arròs i, al capdamunt, un ou de guatlla. Les textures dels tres ingredients formen petites torres comestibles que inciten els comensals a provar d'empassar-s'ho tot d'una queixalada. Cal destacar, també, que la poca exigència en l'elaboració del plat permet dur-lo a terme amb l'ajuda dels més petits de la casa.
Ramen amb pollastre i gingebre Becky Lawton
Canviem de continent i marxem a l'Àsia, ben lluny de Catalunya. El ramen és un plat d'origen xinès popularitzat al Japó que ha guanyat ressò darrerament i que ha esdevingut una opció culinària més arreu del món. En general, consisteix en una sopa de peix o de carn, amb fideus de blat i salsa de soja, on s'afegeixen diferents ingredients de guarnició, a manera d'acompanyament. En aquest cas, Nell Benton presenta un bol de ramen en què el pollastre i el gingebre en són els protagonistes.
Gratinat d'ous amb bolets
Amb aquest gratinat d'ous amb bolets corroborem, una vegada més, el magnífic tàndem de senzillesa i sabor que aquests dos ingredients formen. El paper de l'ou serà el de cirereta del pastís: el posarem cru per sobre del plat, abans de gratinar el brou amb els bolets, i el forn farà la màgia.
Pastís de moniato
I acabem amb unes postres de tardor protagonitzades per un dels ingredients més emblemàtics de la temporada, el moniato. Una molt bona opció per tancar qualsevol menú festiu de castanyada per als fanàtics del dolç, amb la cremositat característica d'aquest tubercle. L'ou, com succeeix amb la quiche, participa en la barreja dels ingredients principals i ajuda a suavitzar la textura del moniato. En la rebosteria, l'aportació d'aquest ingredient pot semblar més tímida, però en realitat és cabdal, ja que és l'encarregat de dotar les elaboracions d'una estructura estable.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.