Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb albercocs

Una de les fruites més populars de la primavera

POL MARTÍN DE HARO

26/05/2021

Originari de la Xina i portat a Occident pels perses a través d'Armènia, l'albercoc va ser acusat de provocar certes febres i, per tant, condemnat a l'ostracisme des de la fi de l'Imperi romà, fins que els croats el van tornar a portar i els àrabs el van introduir a través d'Espanya. Ric en vitamina C, l'albercoc és una fruita molt carnosa i refrescant de color taronja groguenc. Generalment es consumeix fresc i en melmelades i confitures, però té força possibilitats culinàries en postres i com a acompanyament de plats com el conill amb fruita seca. Així doncs, al CUINA us convidem a preparar cinc receptes amb albercocs.

01 Brownie de pistatxo amb 'ganache' d'albercoc

Brownie de pistatxo amb 'ganache' d'albercoc Becky Lawton

Brownie de pistatxo amb 'ganache' d'albercoc

Doncs sí, ens hem proposat fer un brownie diferent, més dolç però sense perdre l'essència de l'original. I és que la xocolata negra continuarà present al pastís, però quedarà matisada pels festucs i per una 'ganache' ben dolça d'albercoc, que visualment li donarà un color taronja groguenc que us enamorarà a l'instant. És d'aquelles postres que criden l'atenció...

02 Conill amb fruita seca

Conill amb fruita seca

Conill amb fruita seca

Un bon plat d'aquells que fan xup-xup en què el conill regnarà acompanyat de tota mena de fruita seca, des de les orellanes d'albercoc fins a les prunes o les figues, que, amb la ceba, aportaran un toc dolç que contrastarà amb la carn, que haureu daurat prèviament a la paella amb mantega i oli. El secret, però, es troba en la salsa, que serà una reducció de la fruita seca amb vi blanc i un got d'aigua. Mireu d'acabar-lo amb unes ametlles i uns festucs trossejats.

03 Gelats de pal d'albercoc

Gelats de pal d'albercoc

Gelats de pal d'albercoc

Ara que arriba la calor, res millor que aquest refresc natural per a tota la família. A més de ser fàcil de preparar, és molt saborós. Pel que fa als albercocs, els usareu en almívar, ja que així tindran el dolç més potenciat. Haureu de bullir la nata amb vainilla, per impregnar-ne l'aroma i el sabor; després tocarà barrejar els ingredients, triturar-ho tot i, un cop es refredi..., cap al congelador! No us oblideu de posar els pals al gelat, ja que així podreu gaudir-ne més còmodament.
 

04 Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita Becky Lawton

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

Un plat visualment espectacular que barreja, com indica el seu nom, el millor de la primavera. Pel que fa a la fruita i la verdura, tindreu prunes, espinacs frescos, favetes, pèsols, albercocs i carbassó. Quant als bolets, hi trobareu camasecs frescos i bolets de Sant Jordi, popularment coneguts a casa nostra com a moixernons. Sigui com sigui, aquests ingredients s'hauran de fer al forn en safates i temps de cocció diferents. Us recomanem que hi afegiu una mica de tòfona ratllada, sal, pebre i un rajolí d'oli d'oliva. Una proposta saludable, saborosa i variada, apta per a vegetarians.

05 Pastís de músic

Pastís de músic Gemma Clofent

Pastís de músic

El músic és una de les postres més tradicionals a casa nostra. Gemma Clofent va pensar que portar-la al món dels pastissos no seria una mala idea, i no estava gens equivocada... Aquest pastís ben dolç porta orellanes de préssec, albercoc i figues seques. No us podeu oblidar, per descomptat, del conyac, les panses i les ametlles. La millor pasta per a aquestes postres serà la de full, que aconseguirà que quedin ben cruixents i saboroses.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

Aquesta setmana

26 jun

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 250

DESCOBRIM ELS 20 XEFS DE LA CUINA CATALANA QUE VE

  • Tendències
  • Carme Ruscalleda i Raül Balam

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto