Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes inspirades en el còmic europeu

Plats que us portaran a la vostra infantesa

POL MARTÍN DE HARO

13/04/2021

Perquè tots ens ho hem passat bé llegint les seves historietes. Hem rigut, hem patit i, sobretot, ens hem enamorat dels seus personatges, icònics arreu d'Europa. La pregunta, però, és la següent: què menjaven Tintín, Lucky Luke o els barrufets? Al CUINA us fem cinc propostes de receptes inspirades en els còmics europeus més populars.

01 Musclos

Musclos

Musclos al vapor de cervesa ('Les aventures de Tintín')

El periodista més famós del còmic, amb permís de Clark Kent, és de Bèlgica i es diu Tintín. Junt amb el seu gos Milú, ens ha fet viure algunes de les aventures més emocionants arreu del món amb personatges divertits com el capità Haddock o els Dupond i Dupont. Entre viatge i viatge ell també necessita un descans, i una manera immillorable de fer-ho és amb musclos i cervesa, dos productes imprescindibles al país d'Hergé. Recepta ràpida i senzilla, per preparar-la necessitareu vermut blanc, cervesa sense pasteuritzar, bitxo, ceba tendra i uns bons musclos (tan frescos com sigui possible). Haureu de deixar evaporar l'alcohol bullint els musclos només 4 minuts de manera que absorbeixin l'aroma i el sabor de la cervesa. Per descomptat, rendint homenatge a Bèlgica, l'ideal seria preparar també unes patates fregides al seu estil servides amb una mica de maionesa i llimona.

 

02 Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu

Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu ('Lucky Luke')

En Luke és un 'cowboy' amb molta sort i sempre aconsegueix atrapar els germans Dalton, tres delinqüents que cada cop que es troben amb ell acaben empresonats. I és que en Lucky Luke és el vaquer europeu per excel·lència, un home que dispara més depressa que la seva pròpia ombra. El personatge creat per Morris, entre tiroteig i tiroteig, encén la brasa del 'Far West' i prepara un filet de bou amb salsa criolla, que porta al desert nord-americà les influències del país veí, Mèxic. És una salsa que porta all, ceba, pebre, bitxo, tomàquet i pebrot verd i vermell i que us recordarà lleugerament el 'pico de gallo'. No poden faltar, això sí, unes bones patates al caliu per acompanyar la carn.

 

03 Polenta amb estofat de senglar

Polenta amb estofat de senglar Becky Lawton

Polenta amb estofat de senglar ('Astèrix i Obèlix')

Possiblement estem davant d'un dels còmics més divertits de tota la història. I és que l'enginy de René Goscinny ens ha portat situacions hilarants, com quan aquest parell de gals es van reunir per primer cop amb el Cèsar, un home narcisista que rebrà una bona dosi de poció màgica. No sabem si aquest estofat de senglar ho és, però us podem assegurar que la cacera de l'Obèlix valdrà la pena acompanyada de polenta, un plat que, irònicament, és italià. És farina de blat bullida en brou o aigua, i és un gran complement per a elaboracions com els guisats o estofats, especialment aquest, ja que la carn de caça com la del senglar és forta de sabor; a més, és rica en minerals i vitamines A i B.

 

04 'Cebiche' de gambes amb llet de coco

'Cebiche' de gambes amb llet de coco Becky Lawton

'Cebiche' de gambes amb llet de coco ('Marsupilami')

Provinent d'una zona recòndita de l'Amèrica del Sud, la selva de Palombia, el marsupilami és un animal estrany de color groc que ens recorda una pantera amb habilitats de ximpanzé. No serà fàcil de trobar i el caçador britànic Bring M. Backalive tindrà més d'un problema per aconseguir-ho. En qualsevol cas, l'exotisme del marsupilami creat pels belgues Greg i Yann ens ha portat a pensar en un dels plats més icònics del Perú, encara que preparat amb gambes i llet de coco. Tota una explosió de sabors fàcil de preparar i molt refrescant gràcies al coco, la llima, el mango i el coriandre. A més, visualment és espectacular.

 

05 Risotto blau

Risotto blau Becky Lawton

Risotto blau ('Els barrufets')

Si hi ha una cosa que sigui característica dels barrufets és el color de la seva pell. Tots hem sentit curiositat per aquell blau fosc d'una de les històries més famoses de Peyo. És per això que us proposem fer un homenatge a aquests homenets, que vivien en cases de bolets i eren perseguits per en Gargamel, a través d'un dels plats més icònics de la cuina italiana, el risotto. I és que aquesta recepta de Carme Ruscalleda us proposa fer-lo de color blau gràcies a vegetals que serviran de colorants naturals. En són exemples el daikon –el rave japonès– i la remolatxa. En qualsevol cas, per a aquesta elaboració el nivell és alt i caldrà estar pendent del temps de cocció, dels sofregits i, sobretot, que el color sigui l'adequat. Això sí, l'esforç valdrà la pena. Especialment si hi afegiu un formatge com el gruyère que proposa la xef Ruscalleda.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto