POL MARTÍN DE HARO
13/04/2021Perquè tots ens ho hem passat bé llegint les seves historietes. Hem rigut, hem patit i, sobretot, ens hem enamorat dels seus personatges, icònics arreu d'Europa. La pregunta, però, és la següent: què menjaven Tintín, Lucky Luke o els barrufets? Al CUINA us fem cinc propostes de receptes inspirades en els còmics europeus més populars.
Musclos
El periodista més famós del còmic, amb permís de Clark Kent, és de Bèlgica i es diu Tintín. Junt amb el seu gos Milú, ens ha fet viure algunes de les aventures més emocionants arreu del món amb personatges divertits com el capità Haddock o els Dupond i Dupont. Entre viatge i viatge ell també necessita un descans, i una manera immillorable de fer-ho és amb musclos i cervesa, dos productes imprescindibles al país d'Hergé. Recepta ràpida i senzilla, per preparar-la necessitareu vermut blanc, cervesa sense pasteuritzar, bitxo, ceba tendra i uns bons musclos (tan frescos com sigui possible). Haureu de deixar evaporar l'alcohol bullint els musclos només 4 minuts de manera que absorbeixin l'aroma i el sabor de la cervesa. Per descomptat, rendint homenatge a Bèlgica, l'ideal seria preparar també unes patates fregides al seu estil servides amb una mica de maionesa i llimona.
Filet de bou a la brasa amb salsa criolla i patates al caliu
En Luke és un 'cowboy' amb molta sort i sempre aconsegueix atrapar els germans Dalton, tres delinqüents que cada cop que es troben amb ell acaben empresonats. I és que en Lucky Luke és el vaquer europeu per excel·lència, un home que dispara més depressa que la seva pròpia ombra. El personatge creat per Morris, entre tiroteig i tiroteig, encén la brasa del 'Far West' i prepara un filet de bou amb salsa criolla, que porta al desert nord-americà les influències del país veí, Mèxic. És una salsa que porta all, ceba, pebre, bitxo, tomàquet i pebrot verd i vermell i que us recordarà lleugerament el 'pico de gallo'. No poden faltar, això sí, unes bones patates al caliu per acompanyar la carn.
Polenta amb estofat de senglar Becky Lawton
Possiblement estem davant d'un dels còmics més divertits de tota la història. I és que l'enginy de René Goscinny ens ha portat situacions hilarants, com quan aquest parell de gals es van reunir per primer cop amb el Cèsar, un home narcisista que rebrà una bona dosi de poció màgica. No sabem si aquest estofat de senglar ho és, però us podem assegurar que la cacera de l'Obèlix valdrà la pena acompanyada de polenta, un plat que, irònicament, és italià. És farina de blat bullida en brou o aigua, i és un gran complement per a elaboracions com els guisats o estofats, especialment aquest, ja que la carn de caça com la del senglar és forta de sabor; a més, és rica en minerals i vitamines A i B.
'Cebiche' de gambes amb llet de coco Becky Lawton
Provinent d'una zona recòndita de l'Amèrica del Sud, la selva de Palombia, el marsupilami és un animal estrany de color groc que ens recorda una pantera amb habilitats de ximpanzé. No serà fàcil de trobar i el caçador britànic Bring M. Backalive tindrà més d'un problema per aconseguir-ho. En qualsevol cas, l'exotisme del marsupilami creat pels belgues Greg i Yann ens ha portat a pensar en un dels plats més icònics del Perú, encara que preparat amb gambes i llet de coco. Tota una explosió de sabors fàcil de preparar i molt refrescant gràcies al coco, la llima, el mango i el coriandre. A més, visualment és espectacular.
Risotto blau Becky Lawton
Si hi ha una cosa que sigui característica dels barrufets és el color de la seva pell. Tots hem sentit curiositat per aquell blau fosc d'una de les històries més famoses de Peyo. És per això que us proposem fer un homenatge a aquests homenets, que vivien en cases de bolets i eren perseguits per en Gargamel, a través d'un dels plats més icònics de la cuina italiana, el risotto. I és que aquesta recepta de Carme Ruscalleda us proposa fer-lo de color blau gràcies a vegetals que serviran de colorants naturals. En són exemples el daikon –el rave japonès– i la remolatxa. En qualsevol cas, per a aquesta elaboració el nivell és alt i caldrà estar pendent del temps de cocció, dels sofregits i, sobretot, que el color sigui l'adequat. Això sí, l'esforç valdrà la pena. Especialment si hi afegiu un formatge com el gruyère que proposa la xef Ruscalleda.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: