POL MARTÍN DE HARO
04/05/2021Les fruites vermelles o del bosc, entre les quals trobareu els nabius, les cireres o les maduixes, són d'un color intens, indicador que el seu valor nutricional és més gran que el de la resta de fruites. I és que tenen propietats antioxidants, moltes vitamines i, a més, són baixes en calories. Majoritàriament les fem servir en receptes dolces com melmelades o confitures, però també tenen el seu lloc en plats salats, com el conill rostit que us proposem entre aquestes cinc receptes amb fruites del bosc.
'Cheese cake' de maduixa Getty Images
Gemma Clofent us proposa un pastís de formatge amb cobertura de galeta i una 'coulis' ben dolça de maduixa, fruita amb antioxidants naturals, que pot contribuir a retardar l'envelliment. Aquesta melmelada serà el punt dolç del 'cheese cake', que contrastarà amb la cremositat i el punt salat del formatge tipus crema que fareu servir per al pastís. Tot un clàssic de la pastisseria.
Galetes de civada amb farina d'espelta i nabius vermells
Fàcils de preparar, aquestes galetes de civada fetes amb farina d'espelta poden ser una opció alternativa i més saludable per als qui vulguin cuidar-se. I és que són molt cruixents i saboroses, sobretot amb aquesta varietat de nabius, de color vermell, amb un sabor agredolç que els nord-americans tenen com a acompanyament sagrat de les 'pancakes'. Això sí, el valor calòric d'aquestes galetes és alt. Serà difícil contenir-se sabent com en són de bones...
Garrí confitat amb cuscús de papaia, mango, nabius i tarongina / Becky Lawton Becky Lawton
La carn del porc, confitada amb algunes herbes fresques –com romaní, farigola i menta–, acompanyada d'un cuscús molt refrescant i amb punt dolç, ja que se servirà amb la papaia, el mango i els nabius. És una gran combinació de sabors que, junt amb la melositat del garrí, us farà preguntar per què no l'heu preparat abans. Ja us diem ara que és un plat fora de sèrie.
Bloody Mary de fruites vermelles
El Bloody Mary de sempre, però reinventat com a postres pel xef Jordi Ribas a base d'un puré de fruites vermelles, una gelatina de vodka i un sorbet de llimona, que li aportarà el toc cítric però també dolç. El tradicional és de suc de tomàquet i vodka; en aquesta ocasió, però, no hi posem l'habitual api que l'adorna.
Conill rostit amb fruites del bosc
De carn menys fosca que la de la llebre i, com aquella, fàcilment alterable, es recomana posar-la unes hores en aigua freda, lleugerament salada, per blanquejar-la una mica més. El fet de no tenir pell que protegeixi la carn, a diferència del pollastre, en fa aconsellable la cocció en humit o recobrint-la, si es fa la cocció en sec, amb una mica de cansalada. Vosaltres el rostireu, però abans perfumareu el conill amb herbes aromàtiques, i li afegireu uns rossinyols, bolets de temporada molt saborosos. El que marcarà el sabor de la carn, tanmateix, serà la reducció agredolça de grosella, aranyó, gerds i móra amb vi negre i brou de carn. Un plat tradicional ideal per quan tingueu convidats a casa.
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.