Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 amanides amb llegums

Ideals per als àpats d'estiu

POL MARTÍN DE HARO

20/05/2024

Ara que l'estiu ja és gairebé aquí, el cos ens demana una bona amanida, refrescant, variada i saludable. A més, al CUINA ens hem proposat incorporar els llegums a la nostra dieta i per això us proposem aquestes set amanides de llegums pensades per als àpats d'estiu.

 

01 Amanida de llenties

Amanida de llenties

Amanida de llenties, tomàquet, germinats de porro, ceba i pebrot

És tradicional cuinar les llenties amb arròs –una combinació perfecta d'aminoàcids i, per tant, una menja absolutament recomanable–, que al País Valencià també se sol fer. Un cop arriba la calor, a casa nostra solem fer amanides com aquesta, fàcils de preparar, refrescants i amb verduretes variades, que aportaran molt de sabor i color al plat. Us recomanem que l'amaniu amb vinagre de xerès, suc de llimona i oli d'oliva. Afegiu-hi unes fulles de julivert picat i els germinats de porro.

02 Empedrat

Empedrat

Empedrat

És l'amanida d'estiu catalana per excel·lència. I és que la tradició demana un bon bacallà esqueixat i dessalat, tècnica que podeu aplicar a casa uns dies abans. Més enllà del protagonista del mar, les hortalisses que acompanyaran el bacallà seran els tomàquets, el pebrot i la ceba. No hi poden faltar les mongetes seques, els ous durs i unes olives negres. Mireu d'afegir-hi un bon raig d'oli d'oliva, sal i pebre.

03 Tirabecs i ametlles amb allada

Tirabecs i ametlles amb allada

Tirabecs i ametlles amb allada

Amb un toc asiàtic, per a aquesta amanida de tirabecs haureu de saltar unes ametlles, alls laminats, bitxo i gingebre. Una combinació a la qual afegireu, un cop els alls estiguin daurats, llet d'ametlles i salsa de soja. Amb aquesta crema acompanyareu els tirabecs, als quals afegireu una mica de porradell i cerfull picat. Si us ho estimeu més, també podeu servir-los amb fulles fresques d'ametller, prunera o cirerer.

 

04 Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa i tzatziki

Amanida de quinoa

Tomàquet sec macerat en oli d'oliva, ceba, mongeta seca, quinoa, pebrot i tirabecs seran la combinació ideal per a aquesta senzilla amanida que servireu amb una refrescant vinagreta de suc de mitja llimona, menta picada i oli. La protagonista, però, serà la quinoa, dietèticament interessant pel percentatge i la qualitat de les proteïnes, més abundants i més ben equilibrades en els grans petits que en la resta de cereals. Deixeu-ho reposar unes hores a la nevera i a gaudir-ne!

05 Bol de colors amb canonges

Bol de colors amb canonges

Bol de colors amb canonges

Un 'poke' on, a més d'arròs, afegireu cigrons i unes llenties de varietat beluga o caviar, ideals per a amanides. Haureu de repartir els acompanyaments per tot el bol: alvocat, edamame, tomàquet, pastanaga ratllada i canonges. Ho amanireu amb gingebre, mel, suc de llima i, per descomptat, salsa de soja.

06 Amanida catalana

Amanida catalana

Amanida catalana

Tot un clàssic de casa nostra, com bé indica el nom. Necessitareu batre un parell de patates bullides amb vinagre, sal i oli per tal d'acompanyar l'enciam, els tomàquets, la pastanaga, els créixens, els raves i les olives –de la varietat arbequina. Remeneu els ingredients, i afegiu-hi embotits o bé nous, magrana, formatge i llenties –un llegum ric en proteïnes, saborós i ideal per a les amanides.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: