Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

7 propostes amb maduixes per embogir

Gaudim de la fruita vermella de l’estiu

POL MARTÍN DE HARO

29/04/2022

Les maduixes són una de les fruites més consumides un cop arriba la calor. Tenen un gran nombre de nutrients i vitamines i són baixes en calories i sucres, el que les converteix en la fruita ideal per a plats saludables i variats, tant dolços com salats. Al CUINA us fem set propostes amb maduixes per embogir, entre les quals trobareu plats deliciosos com el cebiche de gambes i el pastís de formatge.

01 Cebiche de gambes amb maduixes

Cebiche de gambes amb maduixes Becky Lawton

Cebiche de gambes amb maduixes

Una versió del tradicional cebiche peruà. En aquesta ocasió el preparareu amb gambes, si pot ser de proximitat, fresques i de qualitat. Les haureu de macerar amb suc de llima i coriandre, que aportarà el toc refrescant característic del plat. Penseu que les maduixes, que són dolces, combinaran molt bé amb el cítric de la llima i la textura i el sabor de les gambes.


 

02 Maduixes macerades amb cremós de mascarpone

Maduixes macerades amb cremós de mascarpone

Maduixes macerades amb cremós de mascarpone

El mascarpone és un d'aquells formatges crema que no falla mai a les postres. En aquesta ocasió, el barrejareu amb un iogurt natural i maduixes, que prèviament haureu macerat a la nevera amb una barreja tradicional de sucre i vinagre de xerès, que en potencia el sabor agredolç. Refrescant, saborós i fàcil de preparar.
 

03 Gaspatxo de maduixes i síndria

Gaspatxo de maduixes i síndria AJJ Estudi

Gaspatxo de maduixes i síndria

Les sopes fredes, mentre se serveixin a la temperatura adequada, es poden preparar amb tota mena d'ingredients. Majoritàriament es fan amb verdures i hortalisses, encara que també s'hi pot incorporar formatge o fruites, com és el cas d'aquest gaspatxo de maduixes i síndria, que aprofita dues de les fruites més populars de la temporada. A més, podeu complementar-ho amb cibulet picat i trossets de maduixes i síndria. També podeu afegir-hi uns crostons de pa i llavors perquè tingui un toc cruixent.
 

04 Pannacotta amb salsa de maduixes

Pannacotta amb salsa de maduixes Gemma Clofent

Pannacotta amb salsa de maduixes

Semblant al flam o la gelatina, la pannacotta és un plat italià típic de la regió del Piemont que va sorgir, segons diuen, gràcies a una immigrant hongaresa que va decidir aprofitar l'excés de producció de llet per preparar aquestes postres delicioses. Res millor que una salsa dolça de maduixes per acompanyar la pannacotta, generalment servida amb fruits del bosc com gerds o nabius.
 

05 'Cheese cake' de maduixa

'Cheese cake' de maduixa Gemma Clofent

'Cheese cake' de maduixa

Un d'aquells pastissos que triomfen quan teniu convidats a casa. I és que aquesta recepta del 'cheese cake' de Gemma Clofent porta llet condensada, formatge crema i nata líquida. A més, inclou una base de galeta maria ben cruixent i saborosa, amb un punt salat que combinarà amb la dolçor del coulis de maduixa, un puré gelatinós que posareu a sobre del pastís.

 

06 Alvocats farcits de maduixes i remolatxa

Alvocats farcits de maduixes i remolatxa AJJ Estudi

Alvocats farcits de maduixes i remolatxa

Una recepta vegana original i senzilla amb la qual gaudireu de tota mena de vegetals de la manera més natural possible. Haureu de tallar a daus les maduixes, la remolatxa, la ceba tendra, els pebrots, els tomàquets i els xilis, que condimentareu amb suc de llima, pebre negre, oli d'oliva i coriandre picat. Aquesta refrescant barreja farcirà el forat que deixarà la llavor de l'alvocat, que marcareu uns segons en una paella ben calenta. Mireu d'acabar-ho amb uns brots verds.

 

07 Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada

Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada

Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema de Sant Josep

Les maduixes combinen molt bé amb els cítrics, i el suc de taronja és una opció molt comuna, per preparar, per exemple, la macedònia de fruites. En aquesta ocasió fareu servir taronges sanguines, una variació de color vermell temporada primaveral que aportarà el sabor ideal per a aquestes postres, que coronareu amb el dolç del gelat de crema de Sant Josep, un clàssic de casa nostra.

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: