Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Aquestes són les 50 millors pastisseries de Catalunya

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts lliura els guardons Fava de Cacau

Foto de família dels guardonats

Foto de família dels guardonats

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2023, que s’ha celebrat a Sant Vicenç dels Horts, ha lliurat aquest cap de setmana els Guardons Fava de Cacau - Sant Vicenç dels Horts, amb què s’han premiat les 50 millors pastisseries de Catalunya. Els guardons també han premiat tres pastisseries en categories especials: la Pastisseria Escribà (Barcelona), com la més innovadora; la Confiteria Padreny (Reus), com la pastisseria amb més valor històric, i la Pastisseria El Cigne (Manresa) ha rebut la distinció del dolç més singular pel seu producte 'Les ametlles de la llum'.

A més, els Guardons Fava de Cacau - Sant Vicenç dels Horts han distingit les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país: Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques); L’Obrador, del Vendrell (Penedès); El Carme, de Vic (Catalunya Central); Tornés, de Girona (comarques de Girona); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent), i Gil, de Llívia (Pirineus).

Capital internacional de la pastisseria

Durant tot un cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts es converteix en la capital internacional de la pastisseria, amb demostracions de pastissers arribats de diferents països, com Sara Accorroni i Bruno D’Angelis (campions del món de pastisseria el 2016), Rafael Aguilera (guanyador del Millor Panettone Artesà de Xocolata d’Espanya el 2021, i Premi Fava de Cacau els anys 2020, 2021 i 2022), Manuel Jara (jurat del Millor Mestre Pastisser d’Espanya el 2019 i el 2022), Pachi Larrea (guanyador de la Millor Coca de Sant Joan de Catalunya el 2020), Sofya Brdotyan, Adrià Aguilera, Adrià Rodón, Adrián Ciaurriz, Alexandra Navarro, Sènia Villalustre, Paula F. Repullés i la reconeguda escultora de figures de sucre Paula Rodrigues.

La Mostra Internacional de Pastisseria està organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el mestre vicentí Eugeni Muñoz i compta amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i del Mercat de la Boqueria. L’esdeveniment està integrat en la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts.

Les 50 millors

Les pastisseries guardonades amb la Fava de Cacau d’enguany són aquestes:

  • Pastisseria Maurici Cot  (Llinars del Vallès i Vic)
  • Pastisseria El Cigne (Manresa)
  • Pastisseria Brunells (Barcelona)
  • Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)
  • Pastisseria Àger (Moià)
  • Pastisseria Madeleine By Ferrières (Barcelona)
  • Pastisseria Escribà (Barcelona)
  • Pastisseria Carrió (Barcelona)
  • Pastisseria El Carme (Vic)
  • Pastisseria Sant Llehí (Sant Antoni de Vilamajor)
  • Pastisseria Larrosa (Flix)
  • Pastisseria La Font (Cambrils)
  • Pastisseria Pessics (Artés)
  • Xocosave Xocolateria i Confiteria Ventura (Riudoms)
  • Pastisseria Tornés (Girona)
  • Pastisseria Santantoni (Barcelona)
  • Peralta Pastissers (Tortosa)
  • Sucrerie Pastisseria Alpicat (Alpicat)
  • Pastisseria Baixas (Barcelona)
  • Pastisseria Sabat (Sant Cugat del Vallès)
  • Pastisseria Grau (Esparreguera i Martorell)
  • Pastissería Bahia (l’Ampolla)
  • Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)
  • Pastisseria Bomboneria N. Pascual (Sant Pere de Ribes)
  • La Xicra pastisseria (Terrassa)
  • Pastisseria Gil (Llívia)
  • Pastisseria L’Obrador (el Vendrell)
  • Confiteria Padreny (Reus)
  • Pastisseria Monrabà (Lleida)
  • Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot)
  • Pastisseria Targarona (Igualada)
  • Pastisseria Terés (Lleida)
  • Pastisseria El Bruguer (Vic)
  • El Xocolater de Taradell (Taradell)
  • Pastisseria Rossana (Calafell)
  • Pastisseria Hofmann (Barcelona)
  • Pastisseria Faixat (Barcelona)
  • Casa Cacao (Girona)
  • Pastisseria Cal Gumer (Almenar)
  • Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)
  • La Nevateria (Olot)
  • Pastisseria Sant Croi (Barcelona)
  • Pastisseria Bubó (Barcelona)
  • Pastisseria Tugues (Lleida)
  • Pastisseria L’Atelier (Barcelona)
  • La Sal Pastisseria (Banyoles)
  • Pastisseria Uñó (Mataró)
  • Pastisseria Dolç Par Yann Duytsche (Sant Cugat del Vallès)
  • Pastisseria Muñoz (Sant Vicenç dels Horts)
  • Pastisseria Maison Marcel (Sant Feliu de Guíxols)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 266

GUISATS ECONÒMICS!

  • Plats del mes
  • Fran Agudo

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto