POL MARTÍN DE HARO
04/05/2021Va arribar d'Amèrica i va conquerir els nostres paladars. Ens el mengem i el preparem de tantes maneres, que ens costa imaginar-nos una barbacoa, un pica-pica o una pel·lícula sense ell. Així doncs, al CUINA us proposem cinc receptes amb diferents versions de blat de moro.
Verdures a la graella amb allioli d'ametlla
Costa trobar una barbacoa americana on no es mengin panotxes de blat de moro. S'unten amb mantega i es couen a la brasa, i són l'entrant per excel·lència d'aquests àpats. De fet, si enceneu les brases us proposem aquestes verdures grillades, entre les quals trobareu panotxes de blat de moro, remolatxa, carbassó i espàrrecs. I és que també preparareu un allioli amb, atenció, ametlles, per acompanyar-les. Esperem que no hàgiu de fer petons després de l'àpat que si no... Una salsa com el romesco també pot ser una gran opció, especialment, pensant en els xampinyons i el carbassó.
Crema freda de blat de moro escairat
La versió més nostrada és aquesta, típica del Berguedà. Són grans blancs i grossos que s'escairen (o sigui, se'n treu la pela) i s'assequen. A la cuina, es cou amb aigua i es pot menjar sol o com a acompanyament. Aquesta tradicional crema freda de la xef Isabel Márquez és una gran opció per gaudir del blat de moro junt amb el peu, el morro i l'orella de porc, animal protagonista del plat.
Carpaccio de carbassó amb guacamole i blat de moro torrat
Algú va tenir la idea genial de torrar els grans de blat de moro i ara no ens imaginem la vida sense aquest aperitiu. Només cal condimentar-lo i ja ens podem rendir al seu gust. I és que els popularment coneguts com a 'quicos' aporten el cruixent a aquest saborós carpaccio mexicà de carbassó amb guacamole i vinagreta de cacauet, taronja i mel. Una combinació de sabors única on no poden faltar unes fulles de coriandre, per aportar la frescor característica de la gastronomia mexicana.
Torró de núvia Gemma Clofent
No sabem qui va escalfar aquesta varietat de blat de moro fins a fer-la esclatar, però el cinema no seria el mateix sense les crispetes. Se'n mengen de dolces i de salades, i les podeu fer amb una paella o al microones. La Gemma Clofent ha anat més enllà amb aquesta 'torró' de crispetes amb ametlles i mel, ideal per als més golafres de casa. Són unes postres diferents, dolces i divertides, de les quals estem convençuts que només per curiositat ja tindreu ganes de preparar-les.
'Tostada' de peix del Yucatán Becky Lawton
Amb només tres ingredients (blat de moro nixtamalitzat, aigua i sal), a Mèxic han creat la base de receptes tan bones com les fajitas, per farcir amb 'mole poblano', cochinita pibil i molt més. Aquesta 'tostada' de peix del Yucatán, per exemple, s'elabora amb blat de moro des de fa centenars d'anys. Porta guamacole, peix fresc del dia, xili tatemado i ceba del tipus morada, la més habitual de la gastronomia mexicana. A més, el to picant l'aportarà la salsa xnipec, preparada amb xili habanero.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: