Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Bojos per les patates (fregides o no)

El tubercle per excel·lència

POL MARTÍN DE HARO

31/03/2021

Generalment les patates, d’una manera o d’una altra, són sinònim d’èxit. Bullides, fregides, al forn... Són el tubercle més popular i tenen moltes possibilitats culinàries. És per això que al CUINA us recomanem algunes receptes perquè, com nosaltres, us torneu uns bojos de les patates.

01 Trinxat de patata i col

Trinxat de patata i col

Trinxat de patata i col

El trinxat és un plat tradicional de la Cerdanya que combina la textura de la patata i la col amb el sabor de la cansalada de porc, que es recomana deixar fregir fins que quedi ben cruixent. És important que quan salteu els ingredients els aneu remenant i aixafant fins que us quedi una massa conjunta, a la qual caldrà afegir després la cansalada. Mai la patata saltada havia estat tan bona.

02 Amanida de patata i bacallà

Amanida de patata i bacallà Enrique Marco

Amanida de patata i bacallà

Un plat refrescant i nutritiu per als dies de més calor. Aquesta amanida ens farà veure la cara més saborosa de la patata bullida, que, lluny de la verdura de sempre, la podrem gaudir amb bacallà dessalat, ceba i all tendre, piparres, cogombre i mostassa antiga. Tota una delícia on haureu de tenir en compte la grandària de les patates, ja que és important a fi que tinguin la mateixa cocció i no hàgiu d’anar controlant patata per patata per anar-les traient del foc.

03 'Fish and chips'

'Fish and chips'

'Fish and chips'

Un plat tan anglès com la reina Isabel II, que segur que és una amant d’aquest àpat londinenc. Només haureu de fregir el bacallà amb una massa de farina, llevat i cervesa en oli ben calent. Pel que fa a les nostres preferides, les patates fregides, us recomanem que siguin del tipus monalisa. Primer haureu de tallar-les i deixar-les reposar en un bol amb aigua uns 10 minuts, i un cop escorregudes tocarà deixar-les 5 minuts fregint-se a foc lent, per, després, fer-hi una segona passada perquè quedin ben cruixents.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto