El dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i diversos restaurants de Catalunya acolliran Gastrodona, un esdeveniment culinari apadrinat per la xef Carme Ruscalleda que posarà de manifest la visió femenina del sector gastronòmic amb l’elaboració de receptes, xerrades sobre cuina i productes i tasts de diferents productes. L’acte, que estarà conduït per la periodista Carme Gasull, es retransmetrà de manera virtual des de les 9 del matí i fins a les 5 de la tarda a través de la plataforma de YouTube de GastroEvents Online.
Al llarg de la jornada, des dels restaurants o des de l’Àntiga Fàbrica Estrella Damm, es prepararan diverses receptes, com un escabetx de guatlles amb mango o un arròs melós de garota amb botifarra negra. Hi participaran cuineres reconegudes com Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), Núria Gironès (Ca l’Isidre, Barcelona), Núria Bonet (Ca La Núria, Bellver de Cerdanya), Roseta Jorba (Pa i Raïm, Palafrugell), Eli i Diana Vilamaña (El Bistrot, Gandesa), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Carme Picas (El Ginjoler, Sant Feliu de Guíxols) i Iolanda Bustos, coneguda popularment com la xef de les flors.
Maridatges, tasts i xerrades
D’altra banda, la sommelier Meritxell Falgueras proposarà diferents maridatges amb cervesa, i la també sommelier Clara Antúnez farà un tast d'aigua de ViIajuïga. Pel que fa a les xerrades, Maca de Castro (Alcúdia) parlarà de la tradició de la cuina mallorquina, Melanie Sevilla (Petit Comité, Barcelona) explicarà tots els secrets d’una taula de formatges i la instagramera Laura Ponts explicarà com es fa un bodegó de producte.