Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Gastrodona o la gastronomia vista amb ulls de dona

L'esdeveniment virtual comptarà amb 16 dones professionals de la gastronomia del país

Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda

El dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i diversos restaurants de Catalunya acolliran Gastrodona, un esdeveniment culinari apadrinat per la xef Carme Ruscalleda que posarà de manifest la visió femenina del sector gastronòmic amb l’elaboració de receptes, xerrades sobre cuina i productes i tasts de diferents productes. L’acte, que estarà conduït per la periodista Carme Gasull, es retransmetrà de manera virtual des de les 9 del matí i fins a les 5 de la tarda a través de la plataforma de YouTube de GastroEvents Online.

Al llarg de la jornada, des dels restaurants o des de l’Àntiga Fàbrica Estrella Damm, es prepararan diverses receptes, com un escabetx de guatlles amb mango o un arròs melós de garota amb botifarra negra. Hi participaran cuineres reconegudes com Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), Núria Gironès (Ca l’Isidre, Barcelona), Núria Bonet (Ca La Núria, Bellver de Cerdanya), Roseta Jorba (Pa i Raïm, Palafrugell), Eli i Diana Vilamaña (El Bistrot, Gandesa), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Carme Picas (El Ginjoler, Sant Feliu de Guíxols) i Iolanda Bustos, coneguda popularment com la xef de les flors.

Maridatges, tasts i xerrades

D’altra banda, la sommelier Meritxell Falgueras proposarà diferents maridatges amb cervesa, i la també sommelier Clara Antúnez farà un tast d'aigua de ViIajuïga. Pel que fa a les xerrades, Maca de Castro (Alcúdia) parlarà de la tradició de la cuina mallorquina, Melanie Sevilla (Petit Comité, Barcelona) explicarà tots els secrets d’una taula de formatges i la instagramera Laura Ponts explicarà com es fa un bodegó de producte. 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto