Bosses de tela per al pa. Quan anem a la fleca, a vegades ens donen el pa en bosses de plàstic. Recordeu com ho fèieu abans? Potser ara no serà per costum, sinó per conscienciació i cura del medi ambient, però és el millor moment perquè agafeu la bossa de tela per quan aneu a comprar el pa al forn de confiança. A més a més, podeu fer-vos-la vosaltres mateixos i personalitzar-la amb diferents colors.
El brou, fet a casa. Sembla que el concepte del ‘xup xup’ s’ha perdut a moltes llars de Catalunya i ara és el moment de reivindicar-lo. En comptes de comprar un bric al supermercat, podeu preparar a casa un bon brou de pollastre, de peix o de verdures. Només necessiteu una bona matèria primera, temps i paciència.
L’allioli, casolà. Que sí, que amb la màquina és molt més fàcil i l’oli s’emulsiona ràpidament amb l’ou i l’all, però no hi ha res com un bon allioli dels que preparaven els avis a casa nostra. Us haureu d’estar una bona estona picant al morter, però valdrà la pena. Només caldrà que prepareu també una mica de carn o algun àpat per acompanyar-lo.
La carmanyola. Ens hem acostumat a embolicar l’entrepà amb paper d’alumini, cosa que segurament ens podem estalviar. I si recuperem la tradició de portar la carmanyola i reciclar un envàs més sostenible que no pas l’alumini? I qui diu entrepà, diu alguna peça de fruita o algun altre àpat per acompanyar-lo.
Recollim les herbes per a les infusions. De la mateixa manera com ho feien les àvies a principis del segle XX, a molts pobles o a alguna ciutat prop de la muntanya, podeu aprofitar per sortir a cercar, com els bolets, herbes aromàtiques per preparar infusions. Algunes de les més collides són la camamilla o l’anís. Segurament que seran molt millors i més saludables que les bossetes que comprem al supermercat...