Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 coses que hem de recuperar

Tradicions que s’han perdut i que seria bo tornar-les a posar en circulació

Bossa de pa

Bossa de pa

Bosses de tela per al pa. Quan anem a la fleca, a vegades ens donen el pa en bosses de plàstic. Recordeu com ho fèieu abans? Potser ara no serà per costum, sinó per conscienciació i cura del medi ambient, però és el millor moment perquè agafeu la bossa de tela per quan aneu a comprar el pa al forn de confiança. A més a més, podeu fer-vos-la vosaltres mateixos i personalitzar-la amb diferents colors.

Sopes portada

El brou, fet a casa. Sembla que el concepte del ‘xup xup’ s’ha perdut a moltes llars de Catalunya i ara és el moment de reivindicar-lo. En comptes de comprar un bric al supermercat, podeu preparar a casa un bon brou de pollastre, de peix o de verdures. Només necessiteu una bona matèria primera, temps i paciència.

L’allioli, casolà. Que sí, que amb la màquina és molt més fàcil i l’oli s’emulsiona ràpidament amb l’ou i l’all, però no hi ha res com un bon allioli dels que preparaven els avis a casa nostra. Us haureu d’estar una bona estona picant al morter, però valdrà la pena. Només caldrà que prepareu també una mica de carn o algun àpat per acompanyar-lo.

La carmanyola. Ens hem acostumat a embolicar l’entrepà amb paper d’alumini, cosa que segurament ens podem estalviar. I si recuperem la tradició de portar la carmanyola i reciclar un envàs més sostenible que no pas l’alumini? I qui diu entrepà, diu alguna peça de fruita o algun altre àpat per acompanyar-lo.

GettyImages 992619812

Recollim les herbes per a les infusions. De la mateixa manera com ho feien les àvies a principis del segle XX, a molts pobles o a alguna ciutat prop de la muntanya, podeu aprofitar per sortir a cercar, com els bolets, herbes aromàtiques per preparar infusions. Algunes de les més collides són la camamilla o l’anís. Segurament que seran molt millors i més saludables que les bossetes que comprem al supermercat...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto