POL MARTÍN DE HARO
29/03/2021Gemma Clofent ens porta tres dolços tradicionals per fer i menjar per Setmana Santa: orelletes –uns dolços de pasta plana i rodona, fregits i ensucrats–, torrades de Santa Teresa –molt fàcils de fer i típiques de la cuina de reaprofitament– i brunyols –amb un gust marcat de matafaluga. Per assaborir la tradició.
Torrades de Santa Teresa Becky Lawton
Una de les receptes més icòniques de la Setmana Santa que data del segle XV a la península Ibèrica. Va ser el poeta Juan del Encina qui va fer referència a aquestes postres en una de les seves obres. Les torrades de Santa Teresa són llesques de pa mullades en llet, canyella, ous i cítrics, passades a la paella amb mantega i posteriorment cobertes amb sucre. Són tan esponjoses com saboroses. No digueu que no, són irresistibles.
Brunyols de l'Empordà Becky Lawton
Aquestes postres de l’Empordà són tota una delícia. Us ha d’agradar, això sí, la matafaluga, ja que serà un dels sabors protagonistes d’aquests brunyols. Encara més, un cop els hàgiu fregit en oli de gira-sol, els haureu de cobrir amb sucre i afegir-hi un raig d’anís. Ara bé, es recomana, si no voleu posar-vos a cantar ‘Els Segadors’, no abusar-ne.
Orelletes Becky Lawton
Una recepta de la comarca del Priorat que curiosament, malgrat que es prepara d'una manera diferent, també és tradicional de zones de les illes Balears com Eivissa. Cruixents i força dolces, les orelletes són una massa de farina, ou, oli i anís, entre d’altres ingredients, que es fregeixen, d’una en una, i després es cobreixen amb sucre. Com a alternativa, també s’hi pot afegir una mica de mel per sobre. Espectacular!
En vols més?
Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de:
Rep a la teva safata d'e-mail el millor de Cuina.cat
Inscriu-te al newsletter de Cuina i uneix-te a la nostra gran família. Ja som més de 35.000.