Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Dolços de Setmana Santa

Per Pasqua no només es menja mona!

POL MARTÍN DE HARO

29/03/2021

Gemma Clofent ens porta tres dolços tradicionals per fer i menjar per Setmana Santa: orelletes –uns dolços de pasta plana i rodona, fregits i ensucrats–, torrades de Santa Teresa –molt fàcils de fer i típiques de la cuina de reaprofitament– i brunyols –amb un gust marcat de matafaluga. Per assaborir la tradició.

01 Torrades de Santa Teresa

Torrades de Santa Teresa Becky Lawton

Torrades de Santa Teresa

Una de les receptes més icòniques de la Setmana Santa que data del segle XV a la península Ibèrica. Va ser el poeta Juan del Encina qui va fer referència a aquestes postres en una de les seves obres. Les torrades de Santa Teresa són llesques de pa mullades en llet, canyella, ous i cítrics, passades a la paella amb mantega i posteriorment cobertes amb sucre. Són tan esponjoses com saboroses. No digueu que no, són irresistibles.

02 Brunyols de l'Empordà

Brunyols de l'Empordà Becky Lawton

Brunyols de l'Empordà

Aquestes postres de l’Empordà són tota una delícia. Us ha d’agradar, això sí, la matafaluga, ja que serà un dels sabors protagonistes d’aquests brunyols. Encara més, un cop els hàgiu fregit en oli de gira-sol, els haureu de cobrir amb sucre i afegir-hi un raig d’anís. Ara bé, es recomana, si no voleu posar-vos a cantar ‘Els Segadors’, no abusar-ne.

03 Orelletes

Orelletes Becky Lawton

Orelletes

Una recepta de la comarca del Priorat que curiosament, malgrat que es prepara d'una manera diferent, també és tradicional de zones de les illes Balears com Eivissa. Cruixents i força dolces, les orelletes són una massa de farina, ou, oli i anís, entre d’altres ingredients, que es fregeixen, d’una en una, i després es cobreixen amb sucre. Com a alternativa, també s’hi pot afegir una mica de mel per sobre. Espectacular!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

Aquesta setmana

17 abr

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 248

SALSES ORIENTALS. EL PODER DE L'UMAMI

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Janina i Xavi Rutia

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto