Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis d'un bon cacau

5 receptes per celebrar el Dia Internacional de la Xocolata

Rajola de xocolata

Rajola de xocolata

Dilluns 13 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Xocolata, un dia per commemorar un dels productes més suggeridors i consumits. Només a l'Estat espanyol, es consumeixen una mitjana de 3,5 quilos 'per capita' en productes derivats del cacau, segons dades del 2019. A més, durant els mesos més estrictes de confinament per la pandèmia sanitària de la covid-19, el consum de xocolata va augmentar un 32% a les llars espanyoles, amb la rajola de xocolata com l'opció més triada.

Això sí, els experts recalquen la importància de consumir una bona xocolata. Es recomana que hagi estat elaborada amb un alt percentatge de cacau, igual o superior al 70%, ja que d'aquesta manera conté menys llet i sucres i, en conseqüència, menys calories. Si, a més, es tracta d'una xocolata orgànica, lliure de fertilitzants sintètics, herbicides o pesticides i és sostenible, els beneficis augmenten exponencialment.

Entre els beneficis de la xocolata, en trobem cinc de principals, tal com ens expliquen des de xocolates Pacari:

1. És una font d'energia. La xocolata amb un alt percentatge de cacau té menys calories i activa el metabolisme, per la qual cosa se'n pot aprofitar l'energia per a les activitats diàries.

2. És bona per a la salut del cor. La xocolata fosca és rica en antioxidants, els quals promouen un flux adequat de la sang i milloren la salut cardiovascular.

3. Ajuda a disminuir la pressió arterial. La xocolata negra millora la circulació sanguínia, gràcies al seu alt contingut en teobromina, una substància que té un efecte positiu en el sistema nerviós central, ja que es tracta d'un antidepressiu suau. La teobromina també millora la digestió i va bé per al sistema respiratori (se'n recomana el consum per tractar la tos i l'asma).

4. Produeix sensació de benestar. La xocolata fosca conté triptòfan, un aminoàcid essencial que el cervell utilitza per produir serotonina, coneguda com l''hormona de la felicitat'.

5. Prevé l'envelliment prematur de la pell. L'alta concentració d'antioxidants que té és molt beneficiosa per a la salut de la pell, la qual esdevé més suau i més resistent als raigs UVA.

Ara bé, si el que voleu de debò és menjar xocolata, us proposem cinc receptes que no us deixaran indiferents i que us ompliran de felicitat.

Milfulls de xocolata

Textures de xocolata

Coulant de xocolata Alícia

Púding de poma i xocolata

Crema de xocolata i canyella

 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: