Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Família Torres presenta les noves anyades dels seus cinc vins més emblemàtics

Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018 formen la col·lecció ‘Antologia’

Miquel Torres i Josep Sabarich durant la presentacio dels vins de la gamma ‘Antologia’

Miquel Torres i Josep Sabarich durant la presentacio dels vins de la gamma ‘Antologia’ Jordi Elias

Família Torres ha donat a conèixer les noves anyades dels cinc vins de la seva col·lecció ‘Antologia Miguel Torres’, amb Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, i Josep Sabarich, director tècnic. Els cinc vins presentats conviden a realitzar un viatge sensorial per diferents denominacions d’origen catalanes. El recorregut parteix de la Conca de Barberà, amb el chardonnay Milmanda 2018 –l’únic vi blanc de la col·lecció–, continua pel Penedès, terra natal de la Família Torres –amb el llegendari Mas La Plana i Reserva Real, tots dos de l’anyada 2017–, torna a la Conca amb Grans Muralles 2017 i acaba al Priorat –amb Mas de la Rosa 2018, l’aportació de la cinquena generació de Família Torres a aquesta col·lecció de vins icona que va començar Miguel A. Torres fa cinquanta anys.

Són cinc vins fidels al seu origen, en què la natura s’expressa sense interferències, mostrant l’efecte anyada i amplificant la vessant més hedonista del vi. El denominador comú és l’elegància i la frescor. Són vins de perfil mediterrani que conviden a ser gaudits ara o a esperar per veure’n l’evolució en ampolla, que, sens dubte, aportarà més complexitat aromàtica, en funció de les preferències del consumidor. “La nostra obsessió més gran amb aquests vins és respectar l’expressió de la vinya i de l’anyada”, comenta Miquel Torres Maczassek. “Hem anat evolucionant de mica en mica per trobar un bon equilibri en el vi i potenciar la seva frescor natural i caràcter varietat, amb la mínima intervenció, ja que amb aquests vins estem convençuts que menys és més”.

FAMILIA TORRES Presentacio Antologia 210920 JordiElias

Milmanda 2018 (DO Conca de Barberà)

Els sòls profunds i argilosos i el clima mediterrani amb influència continental del Castell de Milmanda, al municipi de Vimbodí (Conca de Barberà), han demostrat ser idonis per al desenvolupament del chardonnay i donen lloc a vins de marcat caràcter varietat, aptes per a la criança. Milmanda va néixer el 1985 i és considerat un dels grans chardonnays espanyols. El 2018 va ser una anyada fresca, que va afavorir una maduració lenta i equilibrada del raïm. La frescor natural del vi s’ha preservat gràcies a una elaboració molt poc intervencionista i s’han utilitzat llevats de la mateixa vinya per potenciar-ne l’expressió. Segons Josep Sabarich, “cada cop fem menys fermentacions malolàctiques i reduïm la criança en roure perquè l’aportació de la fusta sigui molt més subtil”.

Mas La Plana 2017 (DO Penedès)

Mas La Plana és el vi de més trajectòria dels que componen la col·lecció ‘Antologia’. La primera anyada del 1970 va vèncer a les Olimpíades del Vi de París del 1979 i això va suposar un punt d’inflexió per a Família Torres en l’elaboració de vins de qualitat. El 2017 va ser una anyada molt seca de temperatures moderades, que va provocar una reducció de la producció i va obligar a intensificar les feines a la vinya i controlar molt de prop la maduració, collint cada parcel·la en el moment òptim. Sabarich comenta que “Mas La Plana és un cupatge molt meticulós de molts lots de cabernet sauvignon, de diferents parcel·les, veremades en diferents moments i vinificades en tres tipus de dipòsit –roure, acer i ciment–, en funció d’allò que es vulgui potenciar en cada cas”.

Reserva Real 2017 (DO Penedès)

La finca Les Arnes es troba a poca distància de Mas La Plana, per això l’anyada aquí va ser molt similar –amb poca pluja i temperatures normals–, de manera que el raïm va assolir un estat fitosanitari òptim, tot i que amb poc vigor. Això, combinat amb els sòls de pissarra de la finca, únics al Penedès, ha propiciat que aquest 2017 fos un vi més gastronòmic, que mostra una agradable frescor i elegància.

Grans Muralles 2017 (DO Conca de Barberà)

El 2017 a la Conca de Barberà també va ser una anyada seca, amb temperatures dins de la normalitat, tot i que amb un final de cicle vegetatiu més fresc que de costum. Els sòls de pissarra de la finca, a tocar del monestir de Poblet, també influeixen en aquest vi, en què cadascuna de les cinc varietats autòctones que l’integren –dues de les quals, ancestrals– té un paper determinant en el resultat final. La vinificació de cada varietat és diferent: dipòsits de tipus divers, amb capacitats i temps de criança també distints. En aquesta anyada guanya protagonisme la carinyena per sobre de la garnatxa, amb l’objectiu d’allargar la tensió i la frescor del vi, mentre que l’ancestral querol es manté en un 10% com en anys anteriors. Per a Miguel Torres, Grans Muralles 2017 és “un vi molt fidel a l’anyada, fresc i amb un perfil clarament mediterrani”.

Mas de la Rosa 2018 (DOQ Priorat)

El 2018 va ser una molt bona anyada al Priorat, amb temperatures fresques i pluges durant el període vegetatiu. Això va afavorir una maduració lenta i gradual dels ceps octogenaris de Mas de la Rosa, una vinya plantada en costers sobre sòls de llicorella, que per si mateixa ja és fresca gràcies a l’indret, l’altura i l’orientació en què es troba. En aquest vi predomina també la carinyena, que guanya terreny a la garnatxa, mostrant la seva vessant més fresca i elegant. L’elaboració és senzilla i poc intervencionista, amb maceracions curtes i una criança en bótes de 500 litres per minimitzar la influència del roure. Aquesta és la tercera anyada d’aquest vi de gran finor i elegància, el més exclusiu de Família Torres, que ha impulsat personalment Miquel Torres Maczassek per capturar la singularitat d’aquest preciós racó del Priorat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada 253

ESPECIAL PANARRES! EL MÈTODE INFAL·LIBLE PER FER PA A CASA

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Artur Martínez

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto